Haberler

Fiat 124 Coupe çok uzak değil




Bu yılın başlarında bir fikir olarak ortaya atılan, daha sonra haberimize de konu olan Fiat 124 Coupe, görünen o ki 2017 yılında yollara ayak basacak.

Mazda MX-5 RF’deki “Targa Top” tavan sisteminden farklı olarak gerçek bir coupe karosere sahip olması istenen model, bu sayede sınıfındaki çeşitliliği arttıracak.

Mart ayında gerçekleşen Cenevre Otomobil Fuarı’nda 124 Coupe’den esintiler sunan Fiat, hatırlanacağı üzere bu etkinlikte 124 Spider Rally modelini tanıtarak bir anlamda modelin coupe karoseri hakkında fikir sahibi olmamızı sağlamıştı.

Coupe karoseriyle daha rijit bir hale geleceği belirtilen 124 için çalışmalar sürdürülürken, modelin Abarth versiyonunun -kesin olamakla birlikte- 178 BG’den daha güçlü olacağı konuşuluyor.

Güncel versiyondan %10 daha pahalı olacağı düşünülen modelin üretimi konusunda aksi bir karar çıkmazsa kardeşi 124 Spider ve aynı platformu paylaştığı MX-5 gibi Mazda’nın Ujina fabrikasında üretilecek.

Fotoğraflar theophiluschin.com sitesinden alınmıştır.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu