Haberler

Fiat Egea, Dodge Neon ismiyle Meksika’da




Fiat’ın büyük yatırımlar sonucu hayat verdiği yerli üretim Egea projesi, global etki alanını artırarak dış pazara açılıyor. Ürün geliştirme sürecinde Tofaş mühendislerinin öncü rol oynadığı Egea Projesi’nin Sedan modeli şimdi de Amerika kıtasına adım atarak, Meksika’da Dodge markasıyla yollara çıkıyor.

Tofaş’ın ihracattaki önemli kozlarından Egea Projesi’nin sedan modeli Dodge Neon markası ile Meksika pazarında satışa sunuldu. Geçtiğimiz aylarda Tofaş’ın Bursa’daki fabrikasında üretimine başlanan ve ertesinde ihraç edilen Dodge Neon, Meksika pazarına dahil oldu. Ayrıca model, Fiat Doblo’dan sonra farklı bir isimle Amerika’ya sattığımız ikinci otomobil olma özelliği taşıyor.

Meksika pazarında, 1.4 litre ve 1.6 litrelik 2 farklı benzinli motor ile tercih edilebilen yeni Dodge Neon, manuel ve otomatik şanzıman seçeneğiyle tercih edilebilirken, geniş iç hacim, 520 litrelik bagaj hacmi ve yakıt tasarrufu konusundaki artısı ile Meksika pazarında büyük ilgi görüyor.

Otomobilin Meksika’daki lansmanı hakkında bilgi veren Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, “Kuzey ve Güney Amerika dahil bütün Amerika Kıtası’nda çok güçlü bir mirasa sahip Dodge markasının ihracat portföyümüze kattığımızı ve Dodge Neon modelinin ihracatına başladığımızı duyurmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu gelişmeyi Tofaş’ın küresel ürün geliştirme yönünde attığı önemli ve heyecanlı adımlardan biri olarak değerlendiriyorum. Dodge markasıyla Meksika pazarına giriyoruz. Meksika rekabetin çok yaşandığı ve yılda 1,5 milyon adet aracın satıldığı büyük bir pazar. Ayrıca yılda 3,5 milyon adetlik üretim kapasitesiyle otomotiv endüstrisi açısından da büyük bir yapıya sahip. Model geçen ay tanıtıldı ve kısa sürede aldığı geri bildirimler oldukça başarılı. Egea Projesi’nin Meksika pazarına giriyor olmasından ve Dodge Neon modelinin bu hızla kabul görmesinden büyük memnuniyet duyduk. Bu başarı bizi farklı pazarlar konusunda daha da heyecanlandırıyor. Bu motivasyonla yakında farklı pazarları portföyümüze katacağımıza inanıyorum” diye belirtti.

Dodge Neon ile birlikte, Tofaş olarak üretim yaptıkları marka sayısının 7’yi  bulduğuna da dikkat çeken Eroldu “Tofaş’ta yeni projelere duyduğumuz heyecan, üretim ve satış tempomuz en üst düzeyde devam ediyor”  açıklamasında bulundu.

Kaynak: otomobilcem.com

onurhankocaman

Soğuk bir Şubat gününde, huysuzlandığı zaman ya bir otomobil içerisinde bulununca ya da müzik dinletilince keyiflenen bir bebek olarak dünyaya geldi. Hâlâ müzik ve otomobiller hayatında başı çekiyor. Üniversitede Uluslararası Ticaret eğitimi görürken bir yandan büyük bir aşkla müzik icra ediyor, bir yandan da otomobil kullanıyor.

İlgili Makaleler

6 Yorum

    1. tam olarak değil sadece kaporta aksamı fiatın geri kalan dodge nin kendi motorları 2.3 olması lazımdı ram combi

  1. Daha piyasada çarpışma testi olmayan egea kullananlar burnundan kıl aldırmıyordu artık yanlarına yaklaşılmaz; bakın arabamız o kadar iyi ki dodge etiket koyup arabamızı satıyor diye 😀

    1. egeayı seven biri olarak: yine yaklaşırsın merak etme 😀 bak dikkat ettiysen ABD de yada kanada da satılmıyacak meksikada yani alt sınıf bi ülke de denebilir 😀

  2. İyi de bu araç zaten uzun yıllardır abd de satılıyor Dodge dart adı ile …. donanim kısıtlaması malzeme kalite düşüşü motor değişimi al sana egea. ..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu