Haberler

Google’ın otomobil projesinde bir ayrılık!




Google bünyesinde otonom otomobil geliştirme üzerine yedi buçuk yıldır faaliyet gösteren Chris Urmson, geçtiğimiz gece yayınladığı bir blog yazısıyla, Google’a veda ettiğini açıkladı.

Urmson, Google X’in mucidi Sebastian Thrun’ın 2013’te Google ile yollarını ayırmasının ardından yöneticilik görevine gelmişti. Bu yöneticilik görevi Google’ın, eski Hyundai yöneticisi John Krafcik’i CEO olarak başa geçirmesinden sonra son buldu. New York Times’ın haberine göre Urmson, Krafcik’in projenin başına geçişinden ve yönetim biçiminden rahatsız oldu. Artık yeni bir başlangıca ve farklı tecrübelere açık olduğunu belirten Urmson, ardından ayrılış açıklamasını yaptı.

Google’ın otonom sürüş ile ilgili çalışmalarının ve Chrysler ile ortaklığının ilk meyvesini gördüğümüz günden bu yana, dünya otonom sürüş teknolojisinde çok önemli bir mesafe kat etti. Urmson, Carnegie Mellon’da otonom sürüş üzerine çalışmalar yaptıktan sonra dikkat çekmiş ve Google’a katılmıştı. Urmson katıldığında proje henüz toplamda 100.000 mil yol tecrübesine ulaşmıştı. Bu rakam, Urmson ayrılırken 1.8 milyon mil olarak kayıtlara geçti. 1.8 milyon millik bu başarı öyküsü elbette pürüzsüz ve hatasız geçmedi, otonom sürüş teknolojisine sahip bu araçlar bir takım kazalara karıştı. Bu kazaların temelinde ise sürücülerden kaynaklı hataların yatması, projenin bir başarı öyküsüne evrilmesinin asıl sebebi oldu.

Urmson’ın bir sonraki durağının neresi olacağı hakkında henüz herhangi bir işaret yok. Urmson, tutkuya dönüşmüş bir projede rol almak istediğini ve bu isteği gerçekleşirse kendisini iki kat daha şanslı sayacağını belirtti.

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu