Haberler

Gülümse çekiyorum, Hyundai!




Test sırasında objektiflere yakalanan otomobil, Hyundai’nin gelecek nesil elektrikli otomobili olacak. Koreli üreticiden edinilen açıklamalara göre şu an elektrikli otomobil başlangıç aşamasında ve hızla gelişiyor.

Otomobilin motor gücü 80 kW, yani 134 beygir, torku ise 300 Nm olacak. 0-100 km/s verisi ise 12.5 saniye ve azami hızı saatte 150 km olacak. Hyundai-LG ortaklığı ile geliştirilen batarya ise 295 kW/s gücünde olacak. Günümüz koşullarında, sıvı hidrojen ile tamamen doldurulan bir otomobil tam 465 km yol yapabiliyor fakat bu otomobilin menzili konusunda Hyundai’den alınan net bir bilgi henüz yok.

Otomobilin özellikleri şimdilik biraz yetersiz gibi görünse de, aktarma organlarının baştan aşağı yenileneceğini biliyoruz. Teknolojinin gelişimine paralel olarak otomobilin gücünün de artması bekleniyor..

Otomobil ebat ve tasarım olarak Hyundai Tucson’u son derece andırsa da 2014 yılında Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Hyundai Intrado Concept‘e daha çok benzemesi bekleniyor. Modelin 2018 Kış Olimpiyatları‘nda gün yüzüne çıkması beklentiler arasında.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Arkadaki mirai yide sanki hyundai yle karşılaştırıp geliştirmek için kullanıyorlarmış gibi geldi. çoğu insanın son hızı 150 km/s olan bi aracı tercih edeceğini sanmam .anca çok çevre dostu insanların tercihi olur gibi…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu