Haberler

Honda, Türkiye’de Yeni Civic Sedan üretimine başlıyor




Honda Türkiye, yeni jenerasyon Civic Sedan modelinin deneme üretiminin ardından seri üretimine de başlıyor. Honda Civic Sedan 2016 Ekim’de Türkiye’de satışta olacak.

Kompakt sedan segmentinde gerilerde kalan Honda, büyük umutlar bağladığı yeni kasa Civic Sedan modelinin üretimine başlıyor. Avrupa pazarı için sadece ülkemizde üretilecek yeni Civic Sedan, deneme üretimlerinin ardından 16 Ağustos tarihi itibariyle bantlardan inmeye başlayacak.

Ekim ayında yapılacak Paris Otomobil Fuarı’nda hatchback kardeşi ile birlikte Avrupa pazarı için ilk kez gün yüzüne çıkacak olan yeni 2016 Civic Sedan’ın Türkiye’deki satışına da yine Ekim ayında başlanacak. 150 milyon TL’lik yatırımla üretimine başlanacak olan yeni kasa Civic Sedan ile Honda Türkiye, üretimde 2. vardiyaya geçecek.

Yıllık 50 bin araçlık üretim kapasitesine sahip olan Honda Türkiye, ülkemiz dışında Orta Doğu ve Kuzey Afrika pazarlarını da hedeflediğinden, yıllık üretim kapasitesini 100 bin adede kadar çıkarabilmenin de hesaplarını yapıyor.

Honda of Canada Mfg. associates install a rear bumper fascia on a 2016 Civic Honda Civic Sedan.

Honda Türkiye’den ilk yapılan açıklamaya göre yeni Civic Sedan, 4 farklı motor seçeneğiyle (1.6 lt, 1.5 lt turbo, 1.8 lt benzinli ve 1.6 ltre dizel) ile üreilecek. Dünya’da yeni Civic Sedan’ın üretileceği dokuz ülkeden biri olacak Türkiye’deki en büyük fark ise 1.6 litrelik dizel seçeneğin mevcut olması.

Honda of Canada Mfg. associates install a front-end module on a 2016 Civic Honda Civic Sedan.

Başlangıçta benzinli ve LPG’li motor seçenekleriyle satılacak olan Civic Sedan’a sadece Türkiye için üretilecek dizel motor seçeneği 2017 yılında eklenecek. Henüz resmi bir açıklama yapılmasa da çok büyük ihtimalle 1.6 dizel motor seçeneği 9 ileri oranlı otomatik şanzıman ile kombine dilecek.

Honda of Canada Mfg. associates perform final inspections on an all-new 2016 Honda Civic Sedan as it rolls off the assembly line.

kaynak: ototeknikveri.com

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

14 Yorum

  1. Şu zamana kadarki en güzel civic. Turbo benzinlilerin performansları ve ekonomileri umarım iyidir de pazarda rekabet artar.

    1. Ülkemizin bir tık gelişmesi kadar güzel bir şey yok ki? Ekonomik krizdeyiz, en azından şu ihracat yaptığımız motorlu araçlarla çok az da olsa ayakta tutuyor.

      1. bizde üretim olması bizim iyi olmamızdan kaynaklı değil hem daha ucuz hemde git gide dış firmalara bağımlı olup kendi üretimimizi yapamıyoruz buradan eksileyen arkadaslara selam olsun

  2. Nihayet! Amerikan versiyonu değerlendirme videolarını izlemekten sıkılmıştım. Yollarımıza güzellik katacak bir model.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu