FeaturedHaberler

Honda’dan 3 kavramalı 11 ileri şanzıman




Bugüne kadar şanzımanların sınırlarını hiç düşündünüz mü? 10 ileri şanzıman üreten üreticiler var, fakat Honda iyice ileriye giderek 11 ileri şanzıman üzerinde çalıştığını duyurdu.

Japon Patent Ofisi‘nden alınan dökümanlara göre, çift kavramadaki tork yüklenmesini azaltacak yeni teknolojinin adı üçlü kavrama olacak. Japonların ürettiği bu şanzıman daha hızlı vites değiştirirken, aynı zamanda daha sarsıntısız olacak.

Honda, bu şanzımanın patent başvursunu Mayıs ayında yapmıştı ve şanzımanın yaratıcısı olarak Izumi Masao‘yu göstermişti.

Bazen patentler düşüncelerin çalınmaması adına alınabilir, yani şanzımanın seri üretime geçeceği kesin değil. Yine de kaynaklardan alınan bilgiye göre şanzıman büyük ihtimal seri üretime geçecek.

 

İlgili Makaleler

17 Yorum

  1. Şaseyi karbonfiber yapmayacaklarsa 1.6 180 HP lik motorları da üretmeye başlasınlar anca yürür…

  2. bunu giderler v6 accord yerleştirirler bizde anca oooooo dsg bak 8 ms vites atıyor eat6 ne lan salak diye kavga ederiz

  3. Hiç bir şey, ucuna tork konverteri bağlanmış CVT bir şanzımandan daha sarsıntısız olamaz.

  4. Otomobiller için 7 ileri manuel neden üretmezler anlamıyorum.6 tane kısa oranlı (rally spec :))7.de uzun yol için top speed amacı gütmeden aracın süzülebileceği kadar uzun oranlı bir dişli ile fevkalade zevkli birşey çıkar ortaya.

      1. C7 corvettelerde de var biliyorum,ulaşılabilir araçlardan bahsetmek istemiştim.Bir dişli daha eklemek çok maliyetli olmasa gerek..

  5. ” çift kavramadaki tork yüklenmesini azaltacak yeni teknolojinin ” Ben buradan kabaca 300 torkun üzeri araçlar için bu şanzumanı koyacakları fikrine kapıldım birden. Yada 250 üzeri felan da olabilir. Zaten Uzakdoğuda , Almanyada , Amerikada teknoloji donanım sağanak yağsa bize anca serpiştirilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu