Haberler

Hoşçakal Z4




BMW Z4 son kez üretim bandından indi.

BMW tarihinin efsane modelleri arasına adını altın harflerle yazdıran Z4, E89 kod adlı ikinci jenerasyonu ile 2009 yılında üretime girmiş ve 7 yılda toplam 115.000 adet üretilmişti. Bu rakamlarla roadster sınıfında büyük başarı elde eden Z4, geçtiğimiz hafta üretim bandını terk etti. Bu haber birçok otomobil tutkununu üzse de, BMW Z4 geride büyük bir miras bıraktı.

Mirasın ne olduğunu hepimiz biliyoruz!

Bildiğiniz gibi BMW ve Toyota’nın ortaklığı kısa süre önce meyvesini vermiş ve G29 kod adlı yeni bir spor otomobil ortaya çıkmıştı. BMW cephesinde ”Z5”, Toyota cephesinde ise ”Supra” adını alması beklenen model hakkında dedikodular başını alıp gitmişti. Ancak modelin akıbeti ile ilgili bilgiler de netleşti.

Beklenen yeni model, metalik tavan yerine kumaş tavan ile gelecek. Bu hamle ile otomobil hem daha hafif olacak, hem de daha çok bagaj hacmi sunacak.

Otomobilin BMW versiyonu, 2017’nin ikinci yarısında resmi olarak tanıtılacak. Üretimi ise Avusturya’nın Graz kentinde bulunan Magna Steyr fabrikasında, 2018 yılında gerçekleşecek. Otomobilin Toyota versiyonu da aynı üretim bandından inecek.

Yeni modelde BMW’mi yoksa Toyota motoru mu kullanılacak?

Otomobilin her iki versiyonu da BMW motoru kullanacak. Olası bir hibrit versiyonda ise Toyota’nın hibrit sistemi kullanılacak.

 

Emrullah TEKGÖZ

1994'te doğdum. Atılım Üniversitesi İşletme (İngilizce) okumaktayım. Otomobil tutkum hayatımda her zaman büyük yeri olan AE101'in efsanevi mekanik tınısıyla başladı, E46 320i ve E39 540i ile bu tutku yerini aşka bıraktı. Bu aşk atmosferik Avensis 3 FL ile devam etmekte.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. şu araba hala dönüp baktırıyor. metal tavan daha ağırlaştırsa da aracı daha kullanışlı olduğu kesin. ayrıca performansı da gayet iyiydi. bakalım yeni versiyonda aynı aracın BMW ile Toyota arasındaki fiyat farkı ne kadar olacak. Marka değeri ne kadar fark ettirecek fiyatı?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu