İlk SürüşVideolar

İlk Sürüş | Honda HR-V




OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

20 Yorum

  1. Emeğinize sağlık. Açıkçası gayet bilgilendirici buldum. Araç içinse olumludan çok olumsuz şeyler duyduk. Jazz platformu üzerine üretilmesinin üzerine 16’lık jantlara rağmen torsiyondan dolayı pat küt etmesi, virajlarda öne yığılması gerçekten sürüş zevkini baltalıyor. Arkada oturanların bozuk yollardaki konforu kesinlikle kötü etkilenecektir. Rüzgar sesi mevzusunda 100’le giderken ‘ eh ‘ denildiğine ve temiz asfalt dışındaki yollarda yol gürültüsü aldığına göre yalıtım mevzusu da ekstra çalışılmamış. 1.6 manuel dizel boş versiyon 103 bin lira ve az bir para değil. Belli ki donanımları fazla tutup fiyatını dengelemeye çalışmışlar ama videoda bahsettiğiniz ve buna göre yukarıda belirttiğim eksikler, 103 bin lira gibi bir meblağ seviyesinde bir çok kullanıcıyı üzecektir diye düşünüyorum. Altyapıya biraz daha çalışılmasını beklerdim.

  2. Sinan’nın test ettiğiniz aracın jantları 16″ mi 17 inç mi” ? başlarda 17″ diyor sonra 16″ oluyor. Eğer 16 jant bile sertse durum vahim.

    1. Ben de şaşırdım daha sonra videonun devamında anlaşıldı. Videonun ilk sahnesinde aracın dışını anlattığı bölümdeki kasa en dolu model ve 17’lik var. Daha sonra sürüşe geçtiği dizel manuel 103 bin lira dediği araç ise 16’lık ve boş versiyon. Benzinli cvt şanzımanlı olanı ise dolu versiyon ve 17’lik.

  3. benzinli motorun gitmemesinin bir nedeni econ butonun açık olması olabilir econ butonu açıkken gerçekten gaz tepkisi laçka kapatınca kendine geliyor

  4. Tam olarak B-SUV olmasa da C-SUV da değil, çok arada kalmış. Oldukça kullanışlı ve yakışıklı gibi gözüküyor. 103.000’e Skypack QQ ve Icon Kadjar alınabiliyor. 10-15 bin fazlası var bence.

  5. Honda’nın fiyat politikası ve otomobillerini anlamakta güçlük çekiyorum, Jazz diyorsun B segmenti, iç hacim bagaj hacmi bakıyorsun C segmenti, fiyatlar ne b kadar ucuz ne c kadar pahalı, yanlış politika izliyor bence.

  6. Uzun bir şekilde yazacağım 🙂 Yeni hr v yi bayi de göz gezdirdim öncelikle şunu söyleyeyim 2004 model Honda hr v kullanıyoruz 6 seneden beri. Yeni Hr v ile eski hrv arasında iç hacim olarak çok fark yok daha büyük ancak çok da geniş iç hacmi yok. bir de içerisi gerçekten karanlık ve sıkıcı bir durumda. O ekran gerçekten sonradan eklenme gibi. Eski hrv 1.6 benzinli 135N/m tork 105 bg gücünde cvt şanzımana sahip. Ayrıca 1.4 tona yakın bi ağırlığı var 4*4 özelliği yüzünden. Normalde 4*2 olarak kullanıyorsun ancak ön tekerler patinaja düştüğü zaman arka tekerlere güç iletimi oluyor. Pek de kullanışlı bir özellik değil işin gerçeği zaten kolay patinaja düşmüyor. Şasi dengesi olarak eski hrv gerçekten gövde burulması fazla. ancak yol tutuşu beklediğinizden iyi oluyor o kadar gövde burulmasına rağmen. Yeni hrv görünüşe göre daha iyi. Eski hrv lerde 2000 model tek kapılarda düz vites var sadece hepsi cvt şanzıman. Ve cvt şanzıman eski hrv de en büyük handikap benim gözümde. Hem motorun performansını hissedemiyorsun hem sabit devir ile gidiyorsun ve hızını koruyamıyorsun. 2000 devirde araba boş iken 80 90 arası hı ile giderken yüklü zamanda 2500 devirlerde gitrmek zorunda kalıyorsun. Cvt şanzıman şehiriçinde iyi sayılır kalkışı ve şehiriçi süratlerdeki tepkisi güzel (0-50 km ) ancak motorun asıl gücünü baltalamakta. Şu noktada hondaları çok severim gerçekten dayanıklı ve uzun ömürlü parçalar kullanıyorlar. Tamam sert olabilir plastikleri iç donanımı o kadar iyi olmayabilir ancak uzun yıllar aynı şekilde kalır. Trim sesi yapmaz. Motorları uzun ömürlü ve eğlenceli. Şimdi yeni model ile eski hr vlerin de piyasası biraz daha canlanıcaktır. Kısaca her iki hrv in hitap ettiği kesim eşi için şehiriçinde kullanacağı bir araç,yeni evli çiftler için (eski hrv nin gerçekten arkası dar diz mesafesi olarak) tarlası bahçesi olan kişiler için (babam sırf bu yüzden aldı zaten) uygun bi araç gibi. Yeni dizel versiyonu uzun yola da gidebilir uzun yolculuklar için kesinlikle önerim dizel versiyonu alınmalı. Tüketim olarak tabi yeni hr v nin benzinli versiyonu 2 lt kadar daha az yakmakta. 11 12 lt arası yakmakta eski hrv şehir içinde. Yenisi de 9 10 litre civarıdır büyük ihtimalle .

  7. araba dandik ama @Sinan reis resmen döktürmüş. Sanırım @Sinan reis’in tek başına çektiği en iyi test diyebiliriz.
    Anlatımın bu kadar akıcı gelmesinin bi sebebi de montaj kurgusu. Montajcıların da emeğine sağlık.

  8. bu video sonlarına bayılıyorum çok iyi yapıyosunuz yayık ayran gözlemeye yakınlaştırıyor ya efsane 🙂

  9. Bu geçişlerde ya sürekli kestiniz ya da bi kurgu şekli denediniz reis konuşurken ben rahatsız oldum. Elinize sağlık açıklayıcı olmuş baya ilk izlenim klasik bir Honda ile karşı karşıyayız.

  10. İnsanımız biraz temkinli olduğundan, alışkanlıklara çok bağlı olduğundan ve almadığı arabayı nasıl satacağını falan düşündüğünden ki hakları var tabii, Suzuki bu ülkede pek tutulmuyor. 8 yıldır Suzuki Grand Vitara kullanıcısı olarak, ben açıkçası en dolusu ve otomatik versiyonu 90bin Tl olan, crossover nedir diye daha hiç kimse bilmiyorken crossover üreten Suzuki’nin, 4X4’de tarih yazmış modeli Vitara’nın yeni versiyonunun hiç adının geçmemesine şaşırıyorum. Benim görüşüm o ki 4X4 olmayan suv görünümlü aletler, sadece yüksek otomobildir. Daha yüksek otomobili standard otomobilden daha az donanımlı alıp üstüne 20-30bin Tl fazla para vermek tuhaf geliyor bana. Yeni Vitara’nın testini yapar mısınız diye arada bakıyorum ama sanırım pek mümkün değil.

  11. [url=http://hizliresim.com/Mk5MqQ][img]http://i.hizliresim.com/Mk5MqQ.jpg[/img][/url]
    resim yüklemeye çalıştım ama olmadı sanırım, araç içinden arkaya bakışta bagaj aydınlatmalarının ordaki olay nedir.

  12. Facebook sayfanızda bi bağlantıda lafı geçmişti, honda fanı bi ergen 2005 kasa hrv si olduğunu ve 60 la giderken başka bi araca çarptığını ve farının bile kırılmadığını söylemişti ona öyle gülmüştüm ki o cehalete ne anlatsan anlamazdı hatta anlatmıştık ama hala farın kırılmadığındaydı 😀 😀
    Ne bileyim burda hrv görünce o eleman aklıma geldi güldüm yine 😀

  13. Arka gizli kapı kolunu Walter Da Silva ilk olarak tasarladı. Önce Alfa 156 ve 147’ye daha sonra da Seat Leon’a uyguladı tasarımını. Tasarladığı otomobiller yalın ama genelde güzel çizgilere sahip bir abimiz.

  14. B-suv kadar gereksiz bir segment yok.Çoğunun alt yapısı yetersiz, b segmenti platformların üzerine şişme yelek giydirilmiş hali.Bir kaç marka dışında dört çeker,bağımsız süspansiyon vb suv hissiyatı verecek opsiyonlar bile sunulamıyor.Fiyatlarsa marka imajıyla prim yapmaya çalışanlarda c-suv ayarında.Normal şartlarda bu fiyat politikalarıyla yok olması gereken pazarlarsa günden güne büyüyor,ilginç!

  15. B Suv veya Crossover sınıfında üst limit 80.000 tl’yi geçmemeli,ancak son çıkan modeller (cx-3 dizel 4×4 istisna olabilir ) bu limiti aşmaya başladılar,honda’nın zaten genel fiyatlandırma politikasını anlam verebilmek mümkün değil(2.0 accord ile hrv 1.5 otomatik arasında 35.000 tl fark var).
    Honda “dayanıklı,sorunsuz” imajı’nın nimetlerinden maddi olarak faydalanmak istiyor.Servis’ten para kazanamıyoruz satarken kazanalım mantığı mı!! belki de…

  16. Sinan hatatatat hayranin olarak bu testi begenmedim cunku araba da iyi degil tamam ama herhalde eski muthis dogal, neyse arac, ne hissettiyseniz aktardiginiz testler eski mekanik arabalar gibi tarih olacak uzulerek bunu hissettim cunku yillar once test izledigimde bu araba alinmaz bu araba harikaymis diye intiba ediniyordum simdi artik kafam karisiyor bu simdi ovmedi arabayi surusu iyi samziman kotu ama arabanin geri kalani soyle efendim araba yakiyor ama muthis keyif veriyor gibi yorumlar da yok ee ovmedi ama sovmedi de ?bu da katiksiz hissiyatim bu siz normal kahvaltinizida cekseniz izlerim ki su aralar testten ziyade onu izlerim ama eski mekanik testler yok gibi hissiz elektrik destekli direksiyon gibi hissetiriyor ? bi m5 testi mi yapsaniz tekrar yada cupra yada yeti ???

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu