Haberler

Karşınızda yeni Civic Type-R




Honda’nın, ”bugüne kadar üretilen en hızlı ve en güçlü Type-R” felsefesiyle tasarladığı yeni Civic Type-R sonunda ortaya çıktı.

Takvimler Kasım 2014’ü gösterdiğinde Honda ”Other Side” isimli bir video yayınladı. Videoda hatchback bir Civic, sıradan bir şekilde yol alıyordu. Video oynarken klavyenizdeki ”R” tuşuna bastığınızda ise o sıradan otomobil vahşi bir hal alıyor, kükrüyor ve farklı bir tasarıma kavuşarak izleyicileri kendine aşık ediyordu. O otomobil Nürburgring’de rekor kıran, birçok otomobil yorumcusu tarafından ”en iyi hot-hatch” olarak adlandırılan ve genç yaştaki otomobil tutkunlarının hayallerini süsleyen FK2 Civic Type-R’dı. FK2 o kadar iyiydi ki tüm bunları çok kısa bir sürede başarabildi.

O otomobil sadece dünyada değil, Türkiye’de de çok sevildi. Adaletsiz vergi sistemine rağmen Honda Türkiye getirdiği ilk Civic Type-R’ları rahatlıkla sattı. Otomobilin Türkiye’deki test videoları yüz binlerce kez izlendi. Öyle ki Otopark.com’a da konuk olan FK2, sadece 2 ayda 250.000’e yakın izlenme sayısına ulaştı.

Tekrar geçmişe dönelim. Takvimler bu sefer Ekim 2015’i gösterdiğinde, Nürburgring’de bir gariplik vardı. Honda sadece 9 ay içinde yeni bir Civic Type-R prototipi ortaya çıkarmış, Nürburgring’de testlerine başlamıştı. Zaten çok iyi olan bir otomobil daha ne kadar iyi olabilirdi ki?

honda-civic-type-r-moves-to-nurburgring-prototype-testing-expected-stateside_1

Şunu söyleyebilirim ki bu sorunun cevabını öğrenmemize az kaldı. Ekim 2016’daki Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılması beklenen yeni Civic Type-R, internete sızan fotoğraflarıyla gümbür gümbür geldiğini resmen duyurdu.

Fotoğraflarda görüldüğü gibi tasarımında birçok farklılık bulunduran yeni Civic Type-R, eskisine oranla 30 milimetre daha geniş ve 130 milimetre daha uzun olacak. Boyutlarının büyümesinin yanında, otomobilin ağırlık merkezi de daha aşağıda olacak. Yeni Civic Type-R eskisine oranla tam 20 milimetre daha alçak olacak. Ayrıca yeni Civic Type-R’da arka spoiler opsiyon olarak da alınabilecek.

Yeni Civic Type-R öyle bir otomobil olacak ki ”dış güzellik önemli değil, önemli olan iç güzellik” mantığıyla düşünen insanlar için de pek çok yenilikle gelecek. Yeni Civic Type-R, 345 beygir güç ve 450 Nm tork değerlerine sahip olacak. Yani, eski modele göre 35 beygir daha fazla güç ve 50 Nm daha fazla tork! Bu veriler ile yeni Civic Type-R, 0’dan 100’e 5 saniyeye yakın bir sürede ulaşacak.

Yeni Civic Type-R’ın üretimine 2017’nin sonlarında başlanacak.

Kaynak: autoexpress.co.uk

Emrullah TEKGÖZ

1994'te doğdum. Atılım Üniversitesi İşletme (İngilizce) okumaktayım. Otomobil tutkum hayatımda her zaman büyük yeri olan AE101'in efsanevi mekanik tınısıyla başladı, E46 320i ve E39 540i ile bu tutku yerini aşka bıraktı. Bu aşk atmosferik Avensis 3 FL ile devam etmekte.

İlgili Makaleler

8 Yorum

  1. tavan bagaj çizgisini Ferrari ff e benzettim. Muhtemelen en beğenilen EP3 e atıfta bulunmak için olabilir. Bir önceki serseri duruşa göre çok daha yakışıklı duruyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu