Haberler

Karşınızda yeni Volkswagen CC




Geçtiğimiz günlerde kamuflajlı görselleriyle haberini yaptığımız araç bu sefer daha net bir biçimde haberimize konuk oluyor.

Eğer internet sitelerinde çok gezen biri iseniz dün 3 adet Volkswagen modelinin sızdırıldığını görmüş olmalısınız. Makyajlı Golf görselleri, Teramont modeli ve sonrasında CC. Tamam belki Sport Coupe GTE modeli kadar ilgi çekici değil fakat yinede etkileyici bir tasarım göze çarpıyor.

Kamuflajlı fotolardan da hatırlayacağınız gibi araçta Hatchback/Sedan karışımı bir tasarım dili kullanılmış. Bu tasarım dili dikkat çekici bir görüntü yakalayabilmek için kullanılan çok pratik bir yöntem. Genelde Volkswagen modelleri için dikkat çekici tabirini pek kullanmayız ancak CC ile Alman marka her zaman bu algıyı değiştirmiştir. Son jenerasyon da aynı yoldan devam ediyor.

Araç güncel Passat modeli gibi MQB platformu üzerinde yükseliyor. Passat GTE‘de bulunan 215 beygirlik hibrit motor dahil bütün motorlara sahip. İç tasarıma gelirsek muhtemelen kardeşi Passat’tan biraz daha kaliteli olacak. Çünkü Volkswagen bu modeli Passat’ın üstünde konumlandırıyor. Bu sebeple de Passat’tan daha pahalı olacağı bekleniyor.

Tümüyle yenilenen CC’nin, 2017 yılının Mart ayında Cenevre‘de tanıtılması planlanıyor. Eğer yetişemezse Eylül’de Frankfurt‘ta tanıtılacak. Bir söylentiye göre Volkswagen aracın model ismini değiştirebilir. Bakalım 2017 yılında bütün sorular cevap bulacak. Bekleyip görelim.

 

Furkan ALPERGİN

1988 doğumluyum. Uluslararası Ticaret mezunuyum. Kendimi bildim bileli otomobille yatıp kalkan, otomobillerden kopamayan biriyim. Otomobilin, bir ihtiyaçtan ziyade daha çok bir tutku ve bir yaşam tarzı olduğuna inanırım.

İlgili Makaleler

10 Yorum

    1. Trafikte onca egzozu patlak tofaş dolaşırken düşünülecek son şey bu araçların emisyonu bence…

  1. Sn. otopark editörleri haberdeki araç yeni CC değildir yeni Arteon’dur. Volkswagen; segmentindeki Toyota, Honda, Nissan, Ford, Fiat, Hyundai, Opel, Citroen gibi markaların çok üstündedir. Audi, BMW, Mercedes, Lexus, İnfiniti, Acura, Lincoln gibi markalarsın ise çok gerisindedir. Üst segment imkanınız yoksa ilk tercihiniz kesinlikle Volkswagen olmalıdır

  2. yeni insignia daha iyi bir tercih olabilir daha ucuz olursa bu araca karşı ama eskiside güzeldi bu da güzel olucaktır

    1. Arda bey sn. otopark editörlerinin haberini yaptığı araç CC değil Volkswagen’in yeni modeli Arteon’dur. Yeni Arteon ile yeni İnsignia’nın segmenti çok farklıdır aynı segment araçlar değildir. Arteon; Audi A5 Sportback, BMW 4-Serisi Grancoupe’nin rakibidir. İnsignia ise VW Passat, Skoda Superb, Ford Mondeo, Renault Talisman’ın rakibidir

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu