Haberler

Küçük Audi daha da lüksleşecek




Audi’nin en küçük modeli A1, 2018 yılında yeni nesliyle karşımıza çıkacak.

Audi, 2018 yılında yollara çıkarmayı planladığı yeni A1’in kalitesini ve fiyatını daha da arttırarak, otomobili bir üst segmente taşıyacak. Bu politika ile Audi, A1’den daha küçük bir modeli ürün gamına katacak. Dedikodulara göre yeni modelin adı da A0 olacak.

Yeni A1, Volkswagen Grubu’nun diğer küçük sınıf üyeleri Volkswagen Polo ve Seat Ibiza’nın da üretildiği MQB platformunda üretilecek. Genel olarak iz genişliği değişmeyecek olan otomobil, yeni gelen şasi sayesinde daha uzun bir aks mesafesine ve daha geniş iç hacme sahip olacak. Dış tasarım ise bir önceki A1’den çok da farklı olmayacak.

İç mekanda ise sürücüleri, Audi’nin ”Virtual Cockpit” adını verdiği dijital gösterge ve bilgilendirme sistemi ile MMI bilgi-eğlence sisteminin geliştirilmiş versiyonu karşılayacak.

Yeni Audi A1 yepyeni motorlar ile gelecek.

1.0 litre hacmindeki 3 silindirli turbo şarjlı benzinli motor, Audi A1’in baz versiyonuyla gelecek. 1.5 litre hacmindeki TDI ve TSI motorlar da A1’in motor seçenekleri arasında olacak. Prize takılarak şarj edilebilen hibrit versiyonun da ilerleyen zamanlarda model gamına girmesi bekleniyor.

Audi A1’in güçlü bir türevi de üretilecek.

Yeni Audi A1’in, S1 adında güçlü bir versiyonu da üretilecek. Audi’den yapılan açıklamalara göre modelin, RS türevi üretilmeyecek.

Yeni Audi A1, İspanya’nın Barcelona şehrinde bulunan Martorell Fabrikası’nda üretilecek. Volkswagen Grubu’nun, yeni Seat İbiza’yı da bu fabrikada üretmesi bekleniyor.

Emrullah TEKGÖZ

1994'te doğdum. Atılım Üniversitesi İşletme (İngilizce) okumaktayım. Otomobil tutkum hayatımda her zaman büyük yeri olan AE101'in efsanevi mekanik tınısıyla başladı, E46 320i ve E39 540i ile bu tutku yerini aşka bıraktı. Bu aşk atmosferik Avensis 3 FL ile devam etmekte.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu