Haberler

Kuzu postunda saklı kurt




2018 model Renault Megane RS test sürüşünde görüntülendi. Fotoğraflar heyecan verici bir otomobil ile karşı karşıya kalacağımızı bize gösteriyor. Görüntü itibariyle Megane GT’ye benzeyen otomobil, RS prototipi olduğunu gösteren ipuçları ile kendisini ele veriyor. Kaputtaki mandallar altında bir şeyler gizlendiğinin habercisi ve çamurlukların daha büyük jant-lastik kombinasyonu için genişletilmiş olduğu da gözlerden kaçmıyor. Arka tarafta ise tamponun ortasında kendini gösteren çift egzoz çıkışları, aslında karşımızda duran otomobilin bir GT olmadığını bize gösteriyor. Büyük Brembo fren kaliperleri ise prototipin rahatlıkla durabilmesi için seçilmiş ve muhtemelen üretim versiyonunda da karşımıza çıkacak. Ford Focus RS, Volkswagen Golf R ve Honda Civic Type R modellerine rakip olarak geliştirilen otomobilin four wheel steer (arka tekerleklerin de ön tekerleklere göre sağa-sola hareket etmesi) sistemi ile geleceğini tahmin ediyoruz. 

Henüz kesin olmasa da kaynaklara göre Renault Megane RS’in 300 beygir güç üreten bir motorla geleceği söylentiler arasında. Renault’nun çift kavramalı şanzıman haricinde manuel şanzıman seçeneğiyle de satın alınabileceği belirtiliyor. Renault Megane RS’i ne zaman yollarda görmeye başlayacağımız ise henüz bilinmiyor.

Resim kaynağı: topspeed.com

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu