Haberler

Model S, yine Autopilot modunda kaza yaptı




Son zamanda güvenirliği konuşulan Autopilot gündemden düşmüyor: Yine Autopilot modunda çalışan bir Tesla Model S kaza yaptı!

33 yaşındaki Çin’li programcı Luo Zhen, Pekin’de Autopilot modu aktifken otomobiliyle seyahat ediyordu. Sensörler şeridin sol tarafındaki park etmiş otomobili algılamadı ve sonucunda iki otomobilde derin çizikler oluştu.

Sürücü kaza sırasında yola bakmadığını kabul etse de kazadan Tesla’yı sorumlu tutuyor. Tesla ise Autopilot modu aktifken sürücülerin ellerini direksiyondan ayırmamaları konusunda ısrarcı.

Tesla sözcüsü Reuters haber ajansına verdiği demeçte Autopilot’u hiçbir zaman otonom teknoloji olarak tanıtmadıklarını, sürücülerin Autosteer aktifken ellerini direksiyondan ayırmamaları gerektiğini, otomobilin kontrolü ve sorumluluğunun kendilerine ait olduğunu ve gerektiği taktirde otomobilin kontrolüne geçmeye hazırlıklı olmaları gerektiğini söyledi.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Gevşeğe bak, hem sen yola bakma hem Tesla’ yı suçla. Aha teknoloji bu tiplerin elinde işte, bizim arabada daha cruise control yok. Peh. 😀

  2. Bu zaten çok yeni bi teknoloji daha classifier sistemler tam geliştirilemedi bile, öğrenebilen, kendini öteleyenilen çekebilen sınıflandırıcılar hala gelişmekte. Yani sensörlerle dinamik hayatın içinde bulunmanız çok sıkıntılı çünkü yaşam periyodik değil. Tuzluğu alan otonom sürüşe koşuyo marka olarak ama öle o kadar geyik değil malesef. Burdaki sorun bence araç sol şeridi takip ediyo ona kilitleniyo gidiyo, arabayı görüyo ama şerit takipte kalıyo. Tesla tabi kendini savuncak, aaa evet haklısınız biz inceledik, değerlendirmelerde outline olarak görüp sistem önemsememişmi dicek.

  3. daha olgunlaşmamış bir sisteme bu kadar güvenmek nedir. otonom sürüşe geçiyosun anladık da bari yolu takip et.

  4. Bizimkiler cruise control bile olmayan arabada bile direksiyonu bırakıp başka koltuğa geçebilecek kadar yürekliyken otonom sürüş bizde yaygınlaşsa ne kazalar yaşanır ne hikayeler çıkar merak ediyorum 😀

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu