Haberler

Opel’in dizellerinde sıkıntı yok




Almanya Motorlu Araçlar Ulaşım Kurumu KBA, Opel’in yüksek emisyonları gizlemek için hile yazılımı içerdiğinden şüphelenilen dizel motorlarını temize çıkarttı.

Opel, Zafira minivan modelinin belli durumlarda egzoz arıtma sistemlerini kapatan bir motor yazılımına sahip olduğunu itiraf edince Alman yetkililer tarafından incelemeye alınmıştı. Opel ise yazılımın yasal olduğunu yaptığı resmi açıklama ile duyurmuştu. Firmanın savunmasına göre, yazılım belli hız ve hava basıncı koşullarında motoru korumak için egzoz arıtmasını kapatıyor.

Almanya Motorlu Araçlar Ulaşım Kurumu KBA’nın yaptığı araştırmalar sonrasında ise Opel haklı görüldü ve yüksek emisyonları gizlemek için hile yazılımı içeren bir donanıma rastlanılmadığı belirtildi. Böylece Insignia ve Cascada modellerinde de kullanılan 2.0 litre CDTI motor artık temize çıktı. Opel’den konu ile ilgili olarak henüz hiç bir yorum gelmezken, KBA yetkilileri de yorum yapmayacaklarını belirttiler.

Kaynak: ototeknikveri.com

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu