Haberler

Porsche 959 Amerika’da açık arttırmaya çıkıyor




Porsche 959 piyasaya sunulduğu zaman, Amerika’ya bu otomobili ithal etmek mümkün değildi. Bu yüzden birçok koleksiyoncu ve otomobil meraklısı tarafından Porsche 959, Amerika’da yasak meyve olarak görülmekteydi. Yıllar sonra Amerika’da bu engel kalktı ve bunun üzerine Mecum adlı müzayede şirketi tarafından Porsche 959’un çok iyi kondisyonda olan bir örneği, Monterey Otomobil Haftasında düzenlenecek olan açık arttırmada satışa sunulacak. Şirket, otomobili 1.1 milyon ile 1.3 milyon dolar arası bir değere satmayı bekliyor.

Açık arttırmada satışa sunulacak olan 1987 model Porsche 959 Komfort, 292 tane üretilen “Komfort” versiyonunun 36.’sı olup, Porsche’nin kendine has kırmızı renge sahip. Modelin iç mekanında ise üç tonlu gri döşemeler yer alıyor. 444 beygir güç üreten 2.8 litrelik biturbo boxer motor, otomobilin arka tarafında adeta bir sanat eseri gibi duruyor. 5 ileri manuel vites, dört çeker sistemi, yükseklik ve sönümleme ayarlı süspansiyon özellikleri sayesinde Porsche 959, 80’li yıllarda son derece komplike teknolojiler barındıran bir süperspor modeldi.

Otomobilin Alman sahibi, otomobili ekim 1987’de almış ve otomobiline McIntosh marka ses sistemi ve CD çalar ekletmiş. Bu eklentiler dışında tamamen orjinal olan otomobilin yanında araç kiti ve otomobilin kullanım kitapçıkları verilecek. Ayrıca satın alacak kişiye, iddialara göre bir bakımı yaklaşık 30,000 dolar olan servis faturaları da verilecek. Aşağıdaki fotoğrafta görülen aralık 2014 yılına ait  17,301 poundluk (22,560 dolarlık) bu fatura iddiaları kanıtlar nitelikte.

Zamanına damga vuran ve çok nadir olan bu otomobilin ne kadar fiyata satılacağını merakla bekliyoruz. Porche 959, özellikle Amerika’da daha da nadir bir klasik coupe, bu nedenle fiyatın beklentilerden yüksek olması kimseyi şaşırtmayacaktır.

Metehan Can Cirak

İlk oyuncağım da dahil olmak üzere hayatımın her evresinde otomobiller oldu. Lise zamanımda otomobillere olan ilgimin hobi düzeyinde kalamayacağını anlamamla gelecekteki yaşamımı da otomobiller üzerine kurmak istediğime karar verdim. Şuanda Bilkent Üniversitesi'nde makine mühendisliği eğitimi alıyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu