Haberler

Renault’dan Twingo RS’e geçit yok




Son zamanlarda boy gösteren Twingo GT tanıtımlarına bakınca Twingo RS’in tanıtılmayacağı az çok belli oldu. Renault’dan da konu hakkında doğrulama geldi.

RS’in gelmemesinin tek nedeni vardı: motor bölmesinde 4 silindirli motora yetecek kadar yer yoktu! Evet, gerekçe buydu. Peki üç silindirli motor konamaz mıydı? Baktığımız zaman Renult’da üç silindirli olarak 0.9 TCe motor bulunuyor. Hacim olarak bu kadar küçük bir motordan emisyon oranları korunarak en azından 150-160 beygir elde edilmesi lazımdı. Tabi ki bu da ciddi mühendislik ve yatırım gerektiren bir durumdu. Renault bu işe hiç girişmedi.

Peki yeni gelecek olan Renault Twingo GT’de nasıl bir ünite yer alacak? Elimizde yer alan bilgiler üç silindirli, 110 beygir ve bu beygirleri arka tekerleklere ileten eğlenceli bir ünite yer alacağı yönünde. Bu motorun 0-100 km/h arasındaki performansı ise 10 saniye olacak.

Bakalım önümüzdeki kış günlerinde Renult Twingo GT içimizi ısıtabilecek mi, ne dersiniz?

 

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Forddan beklediğim hamle renaultdan geldi, şaşırdım. Alınıp gayette yüklenir bence. A sınıfı ateşli arkadan itişli bir şeyler hep hayalimde olmuştur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu