Haberler

Seat Ateca Cupra ne zaman geliyor?




Ateca‘nın standart modeli daha çıkmadan piyasayı alt üst etmiş durumda, bu yüzden yüksek performanslı modelinin çıkarılması için acele edilmiyor.

Şubat ayından beri, Ateca’nın Cupra versiyonu ile ilgili internette bir sürü görselle karşılaşıyoruz. Bu kadar dedikodu arasında Seat’tan alınan bilgilere göre Cupra versiyonun yakın zamanda çıkmayacağı konusunda açıklama yapıldı; çünkü çıkması için acele etmeye gerek yok. Şimdilik standart Ateca ile yola devam edilecek.

Alınan son bilgiler doğru çıkarsa, Ateca Cupra’nın konsepti önümüzdeki Ekim ayında Paris Otomobil Fuarı‘nda tanıtılmayacak. Buradan yola çıkarsak Ateca Cupra’yı en erken 2017’nin sonlarında görebileceğiz. En iyi ihtimalse, önümüzdeki Mart ayında düzenlenecek Cenevre Otomobil Fuarı‘nda konsept modeli görebiliriz.

Lansman tarihini bilmesek de, Ateca Cupra için ayrı bir ar-ge yapılmadan Leon Cupra 290’daki 4 silindirli, benzinli, 2.0 litre, 290 beygirlik motor ile geleceği bekleniyor.

Ateca Cupra, tahminimizce Seat’in bugüne kadar ki en pahalı otomobili olacaktır. İngiltere’de 35.000£ olması bekleniyor. Bizim ülkemizdeki vergileri de düşünürsek ulaşması pek kolay olmayacak.

Bu sırada, VW’nin İspanyol ekibi, ikinci bir crossover üzerinde çalışmakta. Ibiza temelli, MQB platformu üzerine kurulacak olan otomobil, 2017 yılında piyasaya sürülecek.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu