Haberler

Seat dur durak bilmiyor!




Geçtiğimiz aylarda Barcelona’da gerçekleştirilen, And M. Çetin’in de katıldığı Ateca lansmanından sonra Seat, ilk defa bir kompakt crossoverı test ederken yakalandı.

Oldukça kalın bir kamuflaj ile tamamen kaplanan model, belli ki bu aşamada gözlerden uzak olmak istiyor. Prototipin ne olduğunu idrak edemeden görüntüleyen casus fotoğrafçılar, modelin crossover ruhunu henüz yakalayabildiğini düşünmüyor.

Halihazırda oldukça alçak görünen modelin, off-road tabirinin yanına bile yaklaşamayacağı aşikar. Bu bağlamda İbiza üzerine inşaa edildiği düşünülen model, belki de yükseltilmiş bir Ibiza olarak pazara sunulacak, tıpkı i20 Active gibi.

Uzmanların görüşüne göre standart haliyle, önden çekiş olarak kullanıcılarına sunulacak olan bu yüksek MQB’nin, opsiyonel olarak 4 tekerlekten çekiş sistemini de bünyesinde barındıracağına kesin gözüyle bakılıyor.

2017’de gerçekleştirilecek Cenevre Fuarı’nda boy göstermesi beklenen modelin, en kötü ihtimalle Frankfurt Motor Show’da karşımıza çıkacağı tahmin ediliyor. Kim bilir, belki de yeni bir CUPRA doğuyordur!

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

5 Yorum

    1. Katılıyorum, ayrıca gece çekimlerinde kameralar yüksek iso değerleri sergilediği için görüntünün karıncalanması kaçınılmaz 😉

  1. Test edilen tipleme alçak görünüyor diye “SUV olamaz” gibi bir çıkarım yapmak çok yanlış olur. Yalnızca şaseyi, yürüyen aksamı vs’yi deniyor olabilirler. Alfa Romeo çıkaracağı SUV’u yamuk yumuk arkası upuzun 500L kasası ile test ediyordu 🙂

  2. En bu B-C sınıfındaki “compact crossover” sınıfını anlamıyorum.

    Fark yaratacak daha geniş bir iç hacim sunmuyor, yoldan çıkıp araziye girdiğinde ilk yokuşta-çamurda saplanıp kalıyor… Ne anladık bu işten?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu