Haberler

Seat SUV pazarında büyüyor




Seat, Ateca’dan sonra yeni bir SUV için çalışmalara başladı. Casus fotoğrafları da ortaya çıkan modelin, Seat İbiza SUV adını alması ve 2017’de tanıtılması bekleniyor. (Casus fotoğraflara buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.)

Bildiğiniz üzere Renault Captur, Nissan Juke, Toyota C-HR ve Honda HR-V gibi modellerin bulunduğu kompakt SUV pazarında Alman otomobil üreticilerinin elleri hala zayıf. Bu zayıflığın farkında olan Volkswagen Grubu, Seat markası üzerinden yeni bir modeli pazara sürmeye karar verdi.

Madrid’de basın toplantısı düzenleyen Seat, bu modelin geleceğini de resmen doğruladı. Yapılan açıklamalara göre model, Volkswagen’in MQB platformunu kullanacak ve Seat İbiza’dan esinlenerek üretilecek.

Ancak yeni model, iç ve dış tasarımında Seat Ateca ile pek çok benzerliğe de sahip olacak. Volkswagen Grubu ve Seat, bu hamle ile Seat Ateca’yı beğenen ancak maddi gücü yetmeyen müşterileri de kendine çekebilecek.

Volkswagen Grubu’nun ve Seat’ın çok şey beklediği yeni model, 2017 Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak.

 

 

 

Emrullah TEKGÖZ

1994'te doğdum. Atılım Üniversitesi İşletme (İngilizce) okumaktayım. Otomobil tutkum hayatımda her zaman büyük yeri olan AE101'in efsanevi mekanik tınısıyla başladı, E46 320i ve E39 540i ile bu tutku yerini aşka bıraktı. Bu aşk atmosferik Avensis 3 FL ile devam etmekte.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu