Haberler

Shell Eco-Marathon ödülllendirildi!




Shell Türkiye, Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği (IPRA) tarafından 26 yıldır geleneksel olarak düzenlenen ve “halkla ilişkiler sektörünün Oscarları” olarak bilinen Altın Küre Ödülleri’nde 2015’de ilkini gerçekleştirdiği Shell Eco-marathon Türkiye projesi ile pek çok uluslararası markayı geride bırakarak Etkinlik Yönetimi ödülünü aldı.

Geçtiğimiz yıl Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) işbirliğiyle, gençleri daha az enerji ile daha fazla yol kat eden araçlar tasarlayıp üretmeye teşvik etmek amacıyla düzenlenen “Shell Eco-Marathon Türkiye” yarışmasında, geleceğin mühendisleri kıyasıya yarışmıştı. Yarışmaya, Türkiye’nin dört bir tarafından 180’in üzerinde lise ve üniversite öğrencsi, okullarının desteği ile kurmuş oldukları toplam 13 takım ile katılmıştı.Shell Eco-marathon-1İstanbul TİM Dış Ticaret Kompleksi’nde gerçekleşen yarışma öncesinde Türkiye’den 19, Avrupa’dan ise 10 kişilik bir Shell ekibi etkinlik alanını 20 gün içerisinde tamamen global standartlara uygun bir yarış pistine dönüştürmüştü. Öğrencilerin yarış öncesinde teknik kontrolllerini yapabilecekleri padokları da hazırlayan ekip, kısa bir süre içerisinde Shell Eco-Marathon Türkiye’yi hayata geçirdi. Organizasyonun başarısı IPRA’nın verdiği Etkinlik Yönetimi ödülü ile tescillenmiş oldu.Shell-Eco-marathon-2Shell Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Meltem Okyar Perdeci konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “İnovasyona çok önem veren bir enerji şirketi olarak ilk kez düzenlediğimiz Shell Eco-marathon Türkiye’nin, IPRA ödülüyle taçlanmasından dolayı çok mutluyuz. Shell Eco-Marathon dünyanın en önemli öğrenci-inovasyon yarışmalarından biri. Bu değerli projeyi, Türkiye’de inovasyonun gelişimine çok büyük katkı sağlayan Türkiye İhracatçılar Meclisi işbirliği ile ilk kez Türkiye’de hayata geçirdik ve Shell ülkeleri içinde de bir ilke imza atmış olduk.
93 yıldır Türkiye’de faaliyetlerini sürdüren bir şirket olarak, ülkemizden aldığımız gücü yine ülkemiz için, gençlerimizin yarınları için kullanmak bize gurur veriyor. Türkiye’deki gençlerimizin bu yarışmaya katılmak konusundaki motivasyonunu ve heyecanı, olmazsa olmazlarımızdan olan inovasyona dair çalışmalarımızın artarak devam etmesini sağlıyor” diye konuştu.
Kaynak: arabam.com

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu