Haberler

Skoda Kodiaq’a detaylı bakış




AutoForum.cz sitesi Skoda Kodiaq’ın ilk görüntüleri üzerinde bazı dijital oynamalar yaparak bir nevi tanıtım havası yaşanmasını sağladı. Bu görüntülere aşağıda yer verdiğimiz galeriden ulaşabileceksiniz. Fakat öncesinde Kodiaq’ı biraz tanıyalım.

İlk olarak Cenevre Otomobil Fuarı’nda S konseptiyle ortaya çıkarılan model daha sonra Kodiaq adıyla gün yüzüne çıktı. Yedi adet koltuğu sayesinde büyük SUV modelleriyle rekabete girecek olan Kodiaq’ın doğru bir fiyat politikasıyla büyük bir ilgi göreceği düşünülüyor. Ayrıca beş koltuklu versiyonunun da geleceği Skoda tarafından doğrulanmış durumda. Volkswagen ile iş birliği içerisinde üretim yapan markanın diğer modellerinde elde ettiği başarıyı Kodiaq modelinde de elde etmesi durumunda farklı SUV modellerine de ağırlık verebileceği düşünülebilir.

Tasarım Unsurları

Genel olarak araç göz önüne alındığında sportif ve klasik detayların bir arada olduğu görülüyor. Özellikle arka kısımda yer alan spoyler aracı oldukça sportif gösteriyor. Ön kısımda ise diğer markalardan alışık olunan klasik bir SUV tasarımı dikkatleri çekiyor. Ağır bir kamuflaj uygulanmaması sayesinde araç tasarımını büyük oranda gözler önüne seriyor.

Bagaj Hacmi ve Ölçüler

Yedi koltuk oturma pozisyonundayken 270 litrelik bagaj hacmine sahip olan Kodiaq, koltuklar katlanmış şekilde 2165 litre bagaj hacmi imkanı sunuyor. 2790 mm dingil mesafesine ve 4.7 metre uzunluğa sahip olan SUV, gerçekten de büyük ölçülere sahip.

Multimedya ve Teknik Detaylar

Kodiaq, kapı altlarında bulunan ve araç kapılarının uç kısımlarının hasar görmesini engelleyen plastik korumalar, elektrikli çocuk emniyet kilidi ve uzun yolculuklar için özel olarak geliştirilmiş kafalıklardan oluşan “uyku konfor paketi” gibi donanımları ile ise segmentinde daha önce görülmeyen uygulamaları ortaya koymuş olacak. Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLink ve SmartGate’i destekleyen “SmartLink” platformu sayesinde bağlantı konusunda da güçlü bir ele sahip olacak olan yeni SUV, sürücü ve yolcuların akıllı telefonlarının kablosuz olarak şarj edilebileceği özel bir bölmeye de sahip olacak.

Skoda Kodiaq, ikisi dizel toplam 5 motor seçeneğiyle sunulacak. Aracın en güçlü motor seçeneği ise 190 bg gücündeki 2-litrelik TDI seçeneği. Motor seçeneklerine bağlı olarak 6-ileri manuel, 6-ileri DSG ve 7-ileri DSG otomatik vites alternatiflerinin de bulunacağı Kodiaq, önden çekişli ya da dört tekerlekten çekişli olarak da tercih edilebilecek.

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Ön panjuru Superb’den al. Arkası Ateca. Dİğer kısımlar da Q7 ve Evoque kırması olmuş. Kaderini satış fiyatı belirleyecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu