Haberler

Skoda Octavia’nın makyajı nasıl olacak?




Skoda’nın yapmayı düşündükleri arasında ayrılan far tasarımı, bol opsiyon, güçlü vRS ve güncel teknolojiler yer alıyor.

Bilindiği üzere, Skoda en çok satılan ve markanın C segmentinde yer alan temsilcisi Octavia’yı yeni kasa öncesi bir makyajdan geçirecek. Yine bilindiği gibi VAG grubunda makyaj demek, mini dokunuşlar demektir. Octavia’da tahmin edilen en büyük değişiklik ön far grubunun ayrık olarak tasarlanmış olması olacak gibi görünüyor.

Segmentindeki büyük rakipler Astra, Megane ve 308 tamamen LED far opsiyonları sunarken, Skoda’nın bu teknolojiye yer verip vermeyeceği de farklı bir merak konusu.

Kulağımıza gelen diğer bir söylenti ise otomobilin ön ızgarasının Superb’e çok benzetileceği yönünde. Arka bölüme baktığımızda ise çok fazla bir değişim gözlenmezken, belki bir iki ince dokunuş yapılabilir. Elbette model sadece makyaj yiyceği için boyutlarında bir değişiklik olmayacak.

Isıtmalı direksiyonun yanı sıra 9.2 inç boyutundaki bilgi-eğlence sistemi de Octavia’da yer alacak. Ayırca motorların güncel versiyondaki motorlarla bire bir örtüşecek olduğu biliniyor. Belki hibrit versiyon da seçenekler arasına eklenebilir.

En iyi haber ise, makyajlı modelde vRS 245 isimli daha güçlü bir versiyon geleceğine inanılıyor. Adından da anlaşılacağı gibi otomobilde 2.0 litrelik, dört silindirli 245 PS’lik bir ünite yer alacak. 0’dan 100 km hıza 6.7 saniyede çıkacak olan otomobilin son hızı ise 250 km/s.

Bakalım Octavia, makyajdan sonraki satışlarıyla Astra ve Megane gibi rakiplerine yetişebilecek mi?

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Bakalım Octavia, makyajdan sonraki satışlarıyla Astra ve Megane gibi rakiplerine yetişebilecek mi?
    Yalnızca ben mi octavia nın bunlardan çok daha iyi olduğunu düşünüyorum arkadaşlar hadi astra tamam da megane a yetişebilcek mi nedir yani megane daha mı iyi octavia dan?!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu