Haberler

Tesla, Model Y’nin geleceğini açıkladı




Tesla’nın yeni modeline Model Y ismini vereceği uzun süredir tartışılan bir konuydu ve geçtiğimiz hafta Elon Musk’ın Twitter üzerinden yaptığı açıklama ile ismi doğrulanan modelin, Model 3 ile aynı şasiye sahip olacağı da kesinleşti.

20 Temmuz tarihinde yapılan açıklamada ilerki dönemde gelecek bir SUV’dan bahsedilmezken Musk’ın “Master Plan, Part Deux” yol haritasına göre Tesla’nın Model X ile aynı platformda bir minibüs geliştirdiği de biliniyor.

Musk çok sayıda insan taşıma kapasitesine sahip otomobillerin potansiyel alıcı kitlesinin güçlü olduğunu düşünüyor ve bu yönde geliştirme çalışmalarına devam etmekte.

Daha çok şehir içine odaklanan yeni model, geliştirme adımlarının daha ilk aşamalarında yer almakta. Gelecek yıla kadar hazır olması beklenen minibüsün insanlarla etkileşimde bulunabileceği ve üstün otonom yeteneklerine sahip olacağı açıklandı.

Bir kullanıcı tarafından yeni Tesla’ya isim olarak “Model B” önerilse de Musk, Model Y ile birlikte isimlendirme sistemlerinde çeşitli değişikliklere gideceklerini söyledi.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu