Haberler

Uyuyan güzel uyanıyor!




Monterey Otomobil Haftası’nda meraklılarıyla buluşan Mercedes-Maybach Vision Concept 6, sahip olduğu büyüleyici dış tasarımının ve aerodinamisinin ilhamını 1930’lu yıllardan alıyor; tıpkı savaş öncesi Bugatti ve Talbot Lago tasarımları gibi. Klasik görünümün modern çizgilerle uyumu çok önemli ve Vision 6 bunu başarmış gibi görünüyor.

Vision 6 yan profilden oldukça etkileyici görünüyor, akıcı çizgileri ve büyük Coupe boyutlarına hayran olmamak zor. Krom şeritler aracın gövdesini vurgular nitelikte, yukarı doğru açılan martı kapılar ise Mercedes’in geçmişi günümüzle harmanlamasının güzel bir örneği. Otomobilin önüne baktığımızda ise bizi devasa krom ızgara ve ince LED farlar karşılıyor, böylece otomobil hem güçlü hem de keskin görünüyor. Arka tasarıma geçtiğimizde ise burada 2 dar pencere ve bunları ayıran bir yüzgeç görüyoruz, daha etkileyici olanı ise Coupe formu için verilen sofistike eğim.

Boyutları ile ilgili konuşmak gerekirse tam bir dev demek mümkün, 5.6 metrelik boyu ile Rolls-Royce Phantom Coupe’den daha uzun.

İçerde ise dış görünüşün tersine, klasik akımdan uzak fütüristik bir konsept bizi bekliyor. Vision 6 aslında teknik açıdan 2+2 yani 4 kişilik bir otomobil ancak kullanışlılık olarak 2 kişinin daha rahat edeceğini söylemek çok yanlış olmaz. İçeride kullanılan malzeme kalitesi de bekleneceği gibi üst düzeyde.

Vision 6’nın sahip olduğu başka bir ayrıcalık ise güç ünitesi, tam 4 adet elektrikli motorun hayat verdiği otomobil 738 beygir güç üretiyor. Dört tekerden çekiş sistemine sahip olan Vision 6, durağan halden 100 km/s hıza 4 saniyeden az bir sürede ulaşıyor.

Siz de bu otomobil ve tasarımı hakkındaki görüşlerinizi yorum olarak bizimle paylaşabilirsiniz.

Herkese keyifli ve güvenli sürüşler!

cgrkn

2015 yılı Makine Mühendisliği mezunuyum. Otomobil tutkum 5 yaşındayken yoldaki arabaların markalarını saymakla başladı ve makine mühendisi olmamı kaçınılmaz kıldı. Artık uzun yıllardır takip ettiğim Otopark.com ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. ilk fotosunu nette görünce BMW sandım dedim böbrek ızgarayı o kadar büyüttüler ki artık birleşti diye ama Mercedes çıktı.

  2. Rolls-Royce ve Bentley’nin yanında emsali bile okunmaz. Rolls-Royce ve Bentley varken kimse Maybach logolu Mercedes’e o parayı vermez. Rolls-Royce ve Bentley’e Mercedes rakip olamaz. Rolls-Royce ve Bentley markalarının yanına Mercedes’in adını yanyana yazmak Rolls-Royce ve Bentley’e hakarettir..

  3. Olağanüstü bir varlık. dışarıdan tam bir uzay aracı, içi de adeta uzay aracını andırıyor

  4. Ferrari ve Lamborghini neden mühendislik harikasıdır. Her markanın böyle süpersonik konseptleri vardır. Asıl mühim olan konsept gibi görünen araçları seri üretimle gerçekçi şartlara dayanacak şekilde üretmek, üretebilmek. İşte bu yüzden Ferrari ve Lamborghini mühendislik harikasıdır

  5. Rolls-Royce, Bentley varken ne yapayım Maybach logolu Mercedes’i? Maybach zamanında Mercedes’e çok benzediği için iflas etmişti Rolls-Royce, Bentley karşısında. Bu araç bir Maybach ise Mercedesten farklı olmak zorunda Maybach Mercedes’e benzememeli. Bu pazarda Rolls-Royce, Bentley bir numaradır Maybach logolu Mercedes asla bu markalar karşısında başarılı olamaz ve tutulmaz. Bu kadar param olsa Rolls-Royce ve Bentley varken Mercedes-Maybach’a asla bakmazdım

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu