Haberler

Uzun Tiguan bir gizleniyor, bir görünüyor




Boyu uzayan Tiguan, karşımıza bir açık bir gizli çıkıyor. Geçtiğimiz ay uzun aks aralıklı Tiguan’ın kamuflajsız bir prototipi görüntülenmiş olsa da Volkswagen, üretime hazır gibi gözüken bir prototipi kamuflajlı olarak yollara çıkarmış. Farları, ön ızgarası ve tamponlarındaki kaplamalarla kendini önceki nesil Kia Sportage olarak gizlemeye çalışan uzun Tiguan; bu prototipin görülmesinden hemen sonra yine kamuflajsız olarak görüntülendi. Sanıyoruz ki bu yeni Tiguan’ı gizleyip gizlememek Volkswagen mühendislerinin kafası biraz karışık.

Beklediğimiz ve kamuflajsız halinden de gördüğümüz gibi bariz bir şekilde uzayan Tiguan’ın dış görünüşünde Avrupalı 5 koltuklu kardeşinden hiç bir fark yok. Bu gözle görülür uzunluk artışı ise artı 2 koltuk ve arka koltuklarda çok daha iyi bir diz mesafesi anlamına geliyor. Bariz bir şekilde uzayan arka kapılar da muhtemelen biniş ve inişi kolaylaştıracaktır.

Puebla, Meksika’daki fabrikada üretilmesi planlanan yedi koltuklu Tiguan, 2.0 TSI’ın da dahil olduğu farklı benzinli motor seçenekleriyle satışa sunulacak. Son zamanlarda dizeller konusunda özellikle ABD’de pek yüzü gülmeyen Volkswagen’in, ülkede dizel seçeneğini sunup sunmayacağı bilinmiyor. Tüm motor seçeneklerinde giriş önden çekişle olacak, daha pahalı seçeneklerde ise 4MOTION dört çeker sistemi sunulacak.

Otomobilin Kasım’da Los Angeles Otomobil Fuarı’nda yapılması planlanan tanıtımından önce online bir tanıtımının da yapılması bekleniyor. Yedi koltuklu Tiguan’ın planlandığı gibi önümüzdeki yılın başında üretime girmesi halinde teslimine bahar aylarında başlanması muhtemel.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu