Haberler

Volkswagen, R36’yı unutamadı




Alman otomobil üreticisi Passat’ın 206 TSI R-Line kodlu yeni sportif versiyonunu sunmaya hazırlanıyor. Ama ne yazık ki Avusturalya’da… Adlandırmadaki 206 kodunu Peugeot modeli ile karıştırmayın çünkü bu aracın kW cinsinden ürettiği gücü simgeliyor. Bu da yaklaşık 280 hp‘lik bir güç üreteceği anlamına geliyor.

Söylentilere göre Passat 206 TSI R-Line, 4 Motion dört tekerlekten çekiş sistemine, çift kavramalı otomatik şanzımana ve Golf R’den tanıdık motorun ayarlarında yapılacak değişikliklerle karşımıza çıkacak. Diğer gelişmeler ise yüksek performanslı fren sistemi ve birkaç sürüş modu arasında seçim yapmanızı sağlayan dinamik şasi kontrol sistemini içerecek.

Şu an için ortaya çıkan başka bir detay yok. Ancak Volkswagen Passat R’nin 0-100 km/h hızlanma değerinin biraz daha ağır bir kasa ile gelmesi beklendiğinden Golf R’nin 4,9 saniyelik değerinin biraz daha üzerinde, 5,5-6 saniye civarında olacağını tahmin ediyoruz.

Motoring.com.au sitesinin haberine göre yeni nesil Passat 206 TSI R-Line modelinin gösterge paneli dijital olacak. Yeni versiyon Passat R, Alman markanın Avusturalyalı bayisi tarafından teyit edilmiş durumda.

Amerika pazarına girip girmeyeceği belli olmayan modelin Avrupa ve Avusturalya’da satışa sunulması bekleniyor. Otomobilin içinde ve dışında, kaputunun altında yatan vahşi atları belli edecek detaylar olacağı da beklentilerimiz arasında.

Aynı kaynak Volkswagen’in performanslı R versiyonunu 2017 yılında sunacağını ve bir Variant (Volkswagen’in station araçlarına verdiği isim) modelinin de olacağını belirtiyor.

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu