Haberler

Volkswagen tekrar 1 numara oldu




Emisyon skandalına rağmen Volkswagen yılın ilk yarısında satış rakamlarını %1,5 oranında arttırmayı başardı. Alman üretici haziran ayına kadar 5.12 milyon araç sattığını açıkladı. Toyota ise aynı dönemde 4.99 milyon otomobil satarak ikinci sırada yer aldı. Geçen yılki tablo da aşağı yukarı bu haldeydi ancak emisyon skandalı, durumu Toyota’nın lehine değiştirmişti.

Skandalın çoğunlukla okyanus ötesinde kalmasıyla beraber Volkswagen Birleşik Devletlerde yüzde 7.2’lik kayıp yaşadı. Avrupa’da ve Çin’de ise pazar paylarını yüzde 3.8 ve 6.8 oranında arttırdı.

Toyota’nın bu farkı kapatması için elinde hala bir fırsatı bulunmakta. Geçtiğimiz Nisan’da yaşanan depremde zarar gören Kumamoto tesislerinde çalışmalar devam etmekte. Üretim kapasitesinin artmasıyla Toyota rekabeti kızıştıracaktır. Toyota’nın arkasında yani üçüncülük koltuğunda ise General Motors yer almakta.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

11 Yorum

  1. arada sadece 121bin adet fark var. üretim değil satış rakamları yanlış yazmışsınız

    1. sureklı takıpcı oncekı sayfada da elantra kısmına jettanın yanında arabamı bu yazmıstın burada da aptalca bır yorumla daha karsımızdasın lutfen ya banlan yada sana bır tane artık hangısını begenıyorsan hepsı benzer artık seat ta vw de skoda da ortak bırtanesını alıp vereyım cek gıt burdan artık

  2. Takım tutar gibi marka tutmayı da çözemedim gitti diyelim ki satışını 1000000 katladı size ne oluyor hissesine filan mı ortaksınız anlamıyorum ki?

  3. ikinci eli iyi abi kolay satılıyor ihtiyaçları karşılıyor dsg harici sürekli bozulan bir yeri yok araba alacak adam bunlara bakıyor.

    1. 2 eli iyi diye ‘peki vag bitti diyen arkadaşlar bu duruma ne diyor merak ediyorum açıkcası.’ bunu demek ne kadar mantıklı. Alfisticiler bile bu kadar övmüyor arabalarını. Ayrıca kaliteden bahsediyorsanız reno,hyundai,pejo,opel,mazda,vw vb. bunlar hep benzer kalitede arabalar yapıyor ben anlamıyorum bu vwciler hep bir öne çıkma çabasında hala çözemedim neden olduğu gören vwci olursa açıklasınlar lütfen.

  4. Yine vag düşmanları gelmiş başlığa. Satışlarda 1. olan markayı vw diye haber yapmasınlar mı? Vw fanboyları neyse sizler de aynı derecede hatta daha vahim durumdasınız.

  5. Toyota’nın yeni tasarım dilini tüketiciler pek beğenmiyor ve buna bağlı olarak başka markalara yöneliyorlar. VAG Grubu bu sene yine iddialı. Yeni Atlas, Yeni Arteon, Yeni Polo, Yeni İbiza, Seat’ın SUV Ateca, VW’nin yeni Polo SUV’u, makyajlı Octavia, makyajlı Golf, makyajlı Leon, Tiguan Allspace, Yeni Touareg, Porsche Cayanne Coupe-SUV, Porsche Panamera Station, Yeni A8, Yeni A6, Yeni Crafter ve Yeni 1.5 motorlarını piyasaya sürecekler. Bana kalırsa bu senede en çok satan marka Volkswagen olacaktır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu