Haberler

Volkswagen’den Pokemon yasağı




Volkswagen, 9 Ağustos’ta çalışanlarına Pokemon Go oynamayı yasaklayan bir direktif yayınladı. Üreticinin yayınladığı direktife göre 70.000 VW çalışanı, mesai saatleri içinde veya Volkswagen’e ait tesislerde oyunu oynayamayacak. Bunun yanında Volkswagen, çalışanlarına iş telefonlarına veya tabletlerine uygulamayı yüklememelerini de söyledi. Bu direktifle birlikte, Volkswagen tesislerinin iş ile ilgili olmayan fotoğraflarının çekilmesi de yasaklandı.

Volkswagen, Pokemon Go’nun konum takibi yapmasının oluşturabileceği gizlilik problemleri ve şirket bilgilerinin güvenliğinin bu uygulama yüzünden açığa çıkabileceği gibi riskleri olduğunu belirtti. Aynı zamanda işyerinde oyunu oynayanların dikkat dağınıklığı yaşayıp daha fazla iş kazasına sebebiyet verebilecekleri de bu kararın alınmasında önemli bir etken.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. İş yerinde bu salak oyunu oynayan varsa zaten direkt şutlasınlar. Telefona kilitlenip yolda normal yürümeyi beceremeyen barzo doluyken,bir de iş yerinde elinde telefon pokemon kovalayanlar eksikti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu