Haberler

X2, Paris Motor Show’u bekliyor!




Geçtiğimiz yıl yayınlanan casus fotoğraflarının ardından uzun bir süre sessiz kalan BMW’nin X2 modeli, Eylül ayında düzenlenmesi planlanan Paris Motor Show’da kullanıcılarıyla buluşacağının açıklanmasıyla yine ortalığı kızıştırdı.

Autocar dergisinde yer alan açıklamanın ardından medyaya bomba gibi yayılan dedikodular, modelin lanse edilmesinin yanı sıra, önümüzdeki yılın başlarında da satışa sunulacağını iddia ediyor. Yeni piyasaya sürülen tüm BMW modelleri gibi büyük farklara sahip modeller arasında (örneğin: X1 ve X4) bir köprü görevi göreceği düşünülen X2, tasarım konusunda da tam arada bulunuyor.

İlk bakışta dikkati çeken kısa kaput ve geniş ön ızgarayla neredeyse hiçbir BMW modeline benzemeyen X2, özellikle arka camlara doğru geçildikçe daralan cam alanlarıyla gayet akıcı bir tasarımı beraberinde getirmiş. Bu daralan cam alanlarıyla daha küçük bir bagajın karşımıza çıkması pek sürpriz olmayacak gibi görünüyor.

Alt takıma geçildiğinde ise makyajlanan X1 ile çoğu anlamda aynı olan model, UKL platformuna inşa edilmiş. Tüm Avrupa’da şasinin yanı sıra X1 ile aynı benzinli ve dizel üniteleri kullanacağı da doğrulanan X2, ABD pazarında ise sadece 2 litrelik 4 silindirli turbo beslemeli 228 beygir ve 350 Nm tork üreten ünite ile piyasaya sunulacak.

Tamamı 8 ileri ZF şanzıman ile sunulacak ünitelerin, ürettiği gücü standart haliyle önden çekişli olarak, opsiyonel olarak ise 4 tekerlekten çekiş sistemiyle yere aktaracağı tahmin ediliyor. Yakın gelecekte, geliştirilmiş bir plug-in hibrit sistemiyle menzilini daha da arttırması beklenen modelin, kağıt üzerinde orta yaş grubuna hitap edeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. 1 serisinin yükseği gibi olmuş, tasarım olarak fena değil gibi kamuflajlı halinden anladığım kadarıyla.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu