Haberler

Yeni 3 Serisi test sırasında yakalandı




BMW, yeni Audi A4 ve Mercedes C-Sınıfı‘nın piyasaya çıkmasıyla beraber güncelliğini kaybeden 3 Serisi’ni 1 yıl önce makyajlamıştı. Şimdi ise 3 Serisi yenilenen rakipleri karşısında mücadeleci konumunu kaybetmemek için tamamen yenileniyor. Geçtiğimiz hafta içinde çeşitli casus fotoğrafları yayınlanan yeni nesil 3 Serisi’nin kod adının ise G20 olacağı açıklandı. Fotoğraflarda gördüğümüz model ise üzerinde çeşitli gövde parçaları eksik olan prototiplerin ilk nesillerinden birisi.

Üretimine başlanmasına 1 yıldan fazla süre olan otomobilin tasarımında nasıl değişikliklere gidilebileceğini konuşmak şu an için zaman kaybı olacaktır. Test aracının içini gösteren fotoğraflarda da ön konsolun güncel 3 Serisi’nden ve yeni 7 Serisinden alınan dijital göstergeler gibi parçalardan oluştuğu görülmekte.

bmw-3-series-interior

Tasarımın devrimden çok evrime uğrayacağı düşülen 3 Serisi’nde yapılacak asıl değişiklik kaportanın altında olacak. 2015 yılında piyasaya çıkan 7 Serisi‘nde kullanılan ve karbon parçalara sahip CLAR platformunu kullanacak olan 3 Serisi sıkı bir diyet operasyonuna girecek. Yeni modelin 80 kg kadar hafiflemiş olarak piyasaya çıkması bekleniyor.

3, 4 ve 6 silindirli motorların kullanımına devam edecek olan modelin motorlarında güç ve verimlilik iyileştirilmeleri yapılacak. İçten yanmalı motorlara ek olarak birden fazla plug-in hibrit seçeneğine sahip olacak olan modelin, bir de Tesla Model 3‘e rakip olması için tamamen elektrikli bir versiyonu üzerinde çalışıldığı gelen dedikodular arasında.

Testlerine şimdiden başlanmış olmasına rağmen modelin tanıtılması ve piyasaya çıkması 2017 son çeyreği ile 2018 ilk çeyreğini bulacak. Yeni 5 Serisini de Ocak ayında Detroit Otomobil Fuarı‘nda tanıtacak olan BMW’da işler önümüzdeki günlerde daha da yoğunlaşacak. Marka yeni 3 Serisi ile 5 Serisi’nin yanı sıra crossover-SUV segmentlerine 2019 yılında X2 ve X7 modellerini de ekleyecek.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

3 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu