Haberler

Yeni Ferrari testte yakalandı




You Tube’da çok sayıda takipçisi bulunan Marchettino, Ferrari’nin Maranello’daki fabrikasının yakınlarından geçerken gizemli aracı yakalamış. Doğru zamanda doğru yerde bulunmasının avantajını kullanan Marchettino, aracı epey incelemiş ve bir de video çekebilmiş. Model muhtemelen 488 Speciale. Fakat elimizde henüz kesin bir bilgi yok.

Marchettino, çektiği videoda yakalayamamış olsa da aracın etrafındaki mühendislerin bazı konuşmalarını duyabilmiş. Mühendislerden birinin diğerine ‘Kers’i aktive etme’ dediğini aktaran Marchettino, kendisi gibi bizi de epey heyecanlandırmış durumda.

Marchettino, aracı ilk gördüğünde modelin Dino olduğunu söylüyor fakat dikkatli incelenirse 488 Speciale modeli olması daha mantıklı geliyor. Aracı biraz incelediğinizde daha geniş hava girişleri olduğunu görebilirsiniz. Görünüşe bakılırsa Ferrari mühendisleri turboyu daha rahat soğutmak istemişler. Bu gibi detaylar aracı zaten normal 488’den ayırıyor.

Aracın modeli ile alakalı bir ipucu daha var: Ön tarafta bulunan F142M M3 yazısı! 488 GTB modelinin fabrika ismi F142M. Sondaki M3 koduna bakarak aracın 488 ile alakalı yeni bir model olduğu fikri daha bariz ortaya çıkıyor.

Bir diğer önemli kanıt ise aracın motor sesi. Dino modelinde Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio modelinde kullanılan V6 Biturbo motor kullanılacağı söyleniyordu. Fakat videoda da duyabileceğiniz gibi bu aracın sesi V6’ya hiç benzemiyor. V8 tahmini daha gerçekçi gibi.

Bu kanıtların hiçbiri kesin değil ama gerçek olan bir şey var o da şu, Ferrari yeni bir araç geliştiriyor ve bu aracın motoru hem turbo hem elektrik destekli olacak. Zaten 488 GTB gibi bir araca Kers koyulması sanırız hiç bir otomobil meraklısına saçma gelmeyecektir. Ferrari meraklıları bu yılın başında Sergio Marchionne’nin yaptığı açıklamayı hatırlarsa herşey daha mantıklı olacaktır. Ne demişti Marchionne, ‘elektrik teknolojimiz hazır, artık Ferrarileri daha hızlı yapacağız.’

Belki zamanı gelmiştir, ne dersiniz?

Kaynak: www.motor1.com

 

Furkan ALPERGİN

1988 doğumluyum. Uluslararası Ticaret mezunuyum. Kendimi bildim bileli otomobille yatıp kalkan, otomobillerden kopamayan biriyim. Otomobilin, bir ihtiyaçtan ziyade daha çok bir tutku ve bir yaşam tarzı olduğuna inanırım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu