Haberler

Yeni i8 750 beygirle gelecek!




Geçtiğimiz aylarda, BMW’nin i8 modelinin geliştirilmesi için tamamen elektrikli bir gelecek hazırladığına dair çıkan haberlerden sonra gelen yeni detaylar şaşırtıcı olmaya devam ediyor. Automobile Magazine tarafından hazırlanan bir raporda, yeni i8’in üreteceği gücün rakamlarla Lamborghini’yi geride bıraktığı görülüyor.

BMW, i8’i üç adet elektrik motoruyla ve bir öncekine nazaran daha verimli olan kendi geliştirdiği bataryayla donatacak. Otomobilde bulunan batarya, bir şarj ile 480 kilometre yol kat edilmesini sağlayacak. Yeni i8 prototipinde bulunacak üç elektrik motorunun da 268 beygirlik güç üreteceği göz önüne alındığında karşımıza çıkan toplam şahane: 804 beygir!

Her ne kadar heyecanlandırıcı olsa da, 804 beygirlik bu güç ne yazık ki bir i8 prototipine ait. Automobile Magazine’in raporunda üretim versiyonu i8’in 750 beygir üreteceği bilgisi yer alıyor. Bunun yanı sıra BMW, i8’in üretimine bir süre hibrit olarak da devam edecek. 2017’de makyajlanacak i8, önceki jenerasyon’un 357 beygirlik güç ünitesinin üstüne bir tık çıkarak 420 beygir güç üretecek. Ne yanından bakarsanız bakın; 420 beygir her ne kadar yüksek sayılsa da 750 beygirin yanında oldukça mütevazı rakamlardan bahsediyoruz.

i8 YENİLİKLERLE ŞAŞIRTACAK

Automobile Magazine’in raporu, güncel olarak konuşulanları doğrular nitelikte. BMW’nin i8’de iki motor arkaya, bir motor da öne yerleştirerek dört tekerden çekiş sistemine geçeceği konuşuluyordu ki, Automobile’ın raporunda da aynı ifade yer alıyor. Fakat bu ifadeler de bir tık öteye taşınıyor, son zamanların spor otomobillerinde en gözde özelliklerden olan arka aksta yön kabiliyeti yeni i8’de karşımıza çıkacak.

BMW, bunlarla kalmayacak. İleri düzeyde bir aktif süspansiyon sistemiyle adeta yolu tarayacak. Otomobil, amortisörleri buna göre ayarlayarak Mercedes-Benz’in kullandığı Magic Body Control teknolojisine benzer bir teknolojiyle konforu ve performansı bir arada kullanıcılara sunacak.

Automobile’a göre gelecek i8, 2022 yılında karşımıza çıkacak. Ancak küçük bir dipnot mevcut, bu dipnot ise satışa bir sene geç sunulabileceği yönünde.

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu