Haberler

Yeni Mini Countryman sonunda ortaya çıktı




En son Ocak 2015’te kamuflajlı halde objektiflere yakalanan yeni Mini Countryman, sonunda ortaya çıktı.

mini-countryman-spy-shots-004-1

Casus fotoğraflardan da anlayacağınız gibi yeni Countryman, tasarım konusunda bir önceki modelinden çok da farklı olmayacak. Ancak tasarım sizi aldatmasın; çünkü yeni Countryman, teknik anlamda pek çok farklılığa sahip olarak gelecek.

Yeni Countryman, sahip olduğu yeni boyutları ve yeni motorlarıyla selefine göre daha verimli ve daha kullanışlı olacak. F60 kasa koduyla üretilecek olan yeni Countryman, sahip olduğu yeni boyutları ile Mini markasının bugüne kadar ürettiği en büyük otomobil olacak. Bu büyüklük sayesinde otomobil, daha geniş arka yaşam alanına ve daha geniş bir bagaja sahip olacak.

Yeni Countryman UKL platformunda üretilecek ve önden çekişe sahip olacak. 3 ve 4 silindirli turbolu motorlarla gelecek olan yeni Countryman, dizel ve benzinli motor seçenekleri ile rakiplerine meydan okuyacak. Otomobilin ”John Cooper Works” adı altında güçlü bir versiyonu da olacak. Bu versiyonda kullanılacak olan 2.0 litrelik benzinli motor, 228 beygir güç ve 320 Nm tork üretecek.

Yeni Mini Countryman 2016 Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak. Otomobil 2017’nin ilk aylarında Avrupa’da, 2018’in ortasında ise Amerika’da satışa sunulacak.

Resim kaynakları: motor1.com, autoblog.com

Emrullah TEKGÖZ

1994'te doğdum. Atılım Üniversitesi İşletme (İngilizce) okumaktayım. Otomobil tutkum hayatımda her zaman büyük yeri olan AE101'in efsanevi mekanik tınısıyla başladı, E46 320i ve E39 540i ile bu tutku yerini aşka bıraktı. Bu aşk atmosferik Avensis 3 FL ile devam etmekte.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu