Haberler

Yeni nesil Polo cidden büyüksün!




Dile kolay, beşinci nesil Volkswagen Polo tam 7 yıldır oto marketlerde yüksek satış oranlarıyla göz dolduruyor. Tabi ki Volkswagen artık Polo’yu 2017’de güncelliyor.

Altıncı nesil Polo, 2017 yılının ikinci yarısında satışa çıkacak. İlk çeyrekte ise yenilenecek olan Fiesta’nın da sahalara çıkması bekleniyor.

Polo’nun kamuflajlı görüntülerine baktığımız zaman. VW’nin “Polo büyüksün!” sloganının bu sefer yerine oturduğunu görmekteyiz. Sadece arka kapı ve dingil mesafesine bakarak bile otomobilin büyüdüğünü sezmek hiç de zor değil.

Model diğer yandan müşterilerin giderek artan taleplerine, küçük bir süperminide istedikleri lüks özelliklere de cevap verebiliyor. Maliyetleri azaltırken kaliteyi arttırmayı hedefleyen yeni Polo VW Grubu’nun MQB platformunun A0 isimli en küçük versiyonunu kullanacak. Platform farklı versiyonlarıyla Audi TT’den Golf SUV’ye pek çok modelin temelinde bulunuyor. A0 MQB versiyonu ise daha basit tutuluyor. Bu platformla Polo, Audi A1, SEAT Ibiza ve Skoda Fabia ve bu modellerin SUV versiyonları aynı aks açıklığına sahip olacak. Polo’nun şu anki aks açıklığı 2470 mm ve yeni nesilde bu 90 mm arttırılarak yaklaşık 2560 mm olacak.

Yeni Polo’nun motor serisi küçük turboşarjlı motorlara odaklanacak. Seri VW’nin 1.0 litre doğal emişli üç silindirli benzinli motorunun yenilenen bir versiyonuyla başlayacak. Bu motorun çıkış gücü 75 hp. Aynı motorun iki turboşarjlı versiyonu da 100 hp ve 115 hp çıkış güçleriyle sunulacak.

Daha üst donanım seviyelerinde 1.4 litre benzinli ve 1.6 litre dizel motorlardan 1.5 litre motorlara geçilecek. Benzinli motorun iki farklı çıkış gücünde sunulması bekleniyor; 130 hp ve 150 hp. Dizeller ise 90 hp, 110 hp ve 130 hp güç çıkışı seçenekleriyle geliyor.

Altı kademe manuel vitesler seride standart olacak. Otomatik vites seçeneği ise yine yedi kademe çift debriyajlı DSG olacak.

Bakalım Polo başarısını 2017’de de sürdürmeye devam edebilecek mi, hep birlikte görelim.

 

Resim kaynağı: motor1.com

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Polo GTI düşünüyordum taa ki bir test videonuzda yanlış hatırlamıyorsam ibiza cupra 1.8 manuel videonuzda.
    berkecan arabası yorumuzdan dolayı arabadan soğudum ya la 🙂

  2. Sınıf standartları bu noktada artık,dingil mesafesi üzerinden yorumlarsak;güncel kasa jazz 2.53m,208 2.54 m,i20 2.57m,mazda2 2.57m clio 2.59m..
    Abartmaya gerek yok

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu