Haberler

Yeni Suzuki Ignis Paris’te tanıtılacak




Japon otomobil markası Suzuki, küçük crossover sınıfındaki yeni üyesi Ignis’i Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtacağını açıkladı.

Tasarımında 1970’lerde üretilen SC100 modelinden bolca izler bulunan Ignis, A segmentinde yer alan bir crossover olmasına rağmen oldukça derli toplu bir tasarıma sahip. Suzuki Ignis’in sert şekilde aşağı doğru inen C sütununda bulunan havalandırma deliği benzeri detay aracın tasarımında dikkat çeken unsurlardan biri.

4 tekerden çekişin opsiyonel olarak sunulacağı Suzuki Ignis’in kaputunun altında ise 1.2 litrelik 4 silindirli Dualjet ve 1 litrelik 3 silindirli turbo Boosterjet motor seçeneklerinin yer alması bekleniyor. Aracın SVHS hibrit (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki) adı verilen versiyonunda ise “rejeneratif frenleme” ile toplanan elektrik enerjisi, yakıt verimliliğine katkıda bulunacak.

İlk olarak 2015 Tokyo Otomobil Fuarı’nda IM4 konsepti olarak ortaya çıkan Suzuki Ignis’in aynı adı taşıyan ilk jenerasyonu 2000-2008 yılları arasında üretilmişti. Junior WRC’de 2004 sezonu şampiyonu olmayı başaran Ignis’in devam modeli 1-10 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Paris Otomobil Fuarı’nda otomobil severler ile buluşacak.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu