Haberler

Yeni VW Touareg ilk kez görüntülendi




Resmi olarak açıklanmasa da tanıtım tarihi olarak 2017 yılı işaret edilen Yeni Touareg ilk kez fotoğraflandı. 2014’te eski Q7’nin gövdesiyle test edilirken yakalandığından bu yana geliştirilmeye devam eden otomobil için bitiş çizgisi yakın gözükmekte.

Çoğu test aracında olduğu gibi kamuflaj tasarım detaylarının birçoğunu başarıyla kapatmakta ancak yeni SUV’nin profilden görüntüsü önceki modele göre daha sade gözüküyor. Arka kısımda ise köşelere yerleştirilmiş iki egzoz çıkışı bulunmakta. Arka çamurluklar kaslı bir görünüme ulaşmak için agresif hatlara sahipken tavanın otomobilin arka kısmına doğru kazandığı eğim ile yaşam alanı ve sportif duruş arasındaki denge korunmuş görünüyor.

Markanın piyasaya çıkmaya hazırlanan diğer büyük SUV’si ise Teramont. Teramont ile benzer tasarım dillerine sahip olmaları beklenen iki kardeşi ayıran küçük detaylar bulunmakta. Kapı kollarının yerleşim noktaları, omuz çizgileri ve dış aynaların tasarımları iki otomobili ayıran detaylardan bazıları.

Başka bir farklılık ise, Teramont ve Touareg farklı şasiler kullanmakta. Yeni Touareg dikine yerleştirilmiş motorlar için tasarlanan MLB platfomunu kullanırken Teramont ise VW’nin Golf Mk7 ile kullanmaya başladığı MQB platformunu kullanacak. MLB platformunu Touareg dışında kullanan diğer üyeler ise yeni Q7, Bentley Bentayga ve gelecek nesil Porsche Cayenne.

Motor seçenekleri açıklanmayan Touareg’in VW ve Audi modellerinde kullanılan benzinli ve dizel motor seçeneklerinden yararlanması bekleniyor. Netlik kazanmamış olsa da plug-in hibrit versiyonu da motor seçenekleri arasında yerini alabilir.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu