Haberler

İşte Skoda Kodiaq




Skoda Kodiaq, Berlin’deki resmi tanıtımına saatler kala internete sızdırıldı.

2 gün önce yeni Kodiaq’ın iç mekan görselleri, Skoda tarafından resmi olarak yayınlanmıştı. Ancak dış mekan ve teknik detaylar hakkında bilgi verilmemişti. Bugün ise bir grup otomobil tutkunu, Skoda Kodiaq’ın üzerindeki tüm gizemi kaldırdı!

skoda-kodiaq-interior

 

Edinilen bilgilere göre Skoda Kodiaq, 4.7 metre uzunluğa sahip olacak. Geniş aileler için ”pratik ve akıllı SUV” mottosuyla tasarlanan yeni Kodiaq, 7 koltuklu olarak satın alınabilecek. Bu özelliği ile Skoda tarihindeki ilk 7 koltuklu otomobil olan Kodiaq, arka koltukları yatırıldığında ise 2165 litre bagaj hacmi sunacak.

Skoda Kodiaq, teknolojik olarak da birçok yenilikle gelecek. Yeni bilgi-eğlence sistemi ve kablosuz şarj aparatı Skoda’nın opsiyon listesinde bulunacak.

Volkswagen Grubu’nun çok şey beklediği yeni Kodiaq, MQB platformunda üretilecek.

4 silindirli dizel ve benzinli motorlarla gelecek olan yeni Kodiaq, büyük boyutlarına rağmen oldukça ekonomik bir otomobil olacak.

Yeni Kodiaq şimdilik 1.4 TSI, 2.0 TSI ve 2.0 TDI motorlar ile piyasaya sunulacak. Motor seçenekleri ise şöyle:

-1.4 TSI 125 beygir ve 200 Nm tork

-1.4 TSI 150 beygir ve 250 Nm tork

-2.0 TSI 180 beygir ve 320 Nm tork

-2.0 TDI 150 beygir ve 340 Nm tork

-2.0 TDI 190 beygir ve 400 Nm tork

Yeni Kodiaq’ın 4X4 versiyonu, manuel şanzımanla da satın alınabilecek.

Emrullah TEKGÖZ

1994'te doğdum. Atılım Üniversitesi İşletme (İngilizce) okumaktayım. Otomobil tutkum hayatımda her zaman büyük yeri olan AE101'in efsanevi mekanik tınısıyla başladı, E46 320i ve E39 540i ile bu tutku yerini aşka bıraktı. Bu aşk atmosferik Avensis 3 FL ile devam etmekte.

İlgili Makaleler

21 Yorum

  1. Skoda böyle güzel arabalar yapıp bizimkiler yapamayınca kemiklerim sızladığı doğrudur hala mokka ile uğraşalım biz!

  2. Arkası,bir grup arkadaşın Shop kullanarak superb’i suva dönüştürmüşler gibi.

  3. Boyutlar ve içi yayla gibi olmuş, dizel olmadıkça ülkemizde şansı yok ama Avrupa’da satar.

  4. VAG grubu Seat Ateca’nın karşısına rakip çıkarmak yerine daha büyüğünü isteyene Skoda tarafında Kodiak ı sundu. Benim anladığım bu. Yanlış mı düşünüyorum?

    1. haklısın vag grubu her segmentte aynısını yapıyor prestij istersen vw, genişlik istersen skoda, sportiflik istersen seat akıllıca taktik…

  5. Skoda, pratik ve kullanışlı araçlar konusunda diğer rakiplerinin önündeydi. Bu suv’u bence Tiguan’dan daha heybetli duruyor. Ayrıca bunun içine baktığımızda ben bir suva biniyorum dedirtecek detaylara sahip. Açıkçası Seat Ateca, hormonlu Leon’dan başka bir şey gibi gözükmüyor. Tiguan’da da sıradan bir Vw’ye bindiğiniz hissi var. Kodiaq’ın en büyük avantajı sunduğu özgün tasarım ve fonksiyonelliği olacak.

  6. Avrupa’da başlangıç fiyatının Tiguan’la aynı olması bekleniyormuş. Yani Tiguan’la kafa kafaya olacak gibi. 90.000 diyelim başlanıç fiyatına… Tabii daha donanımlı olacaktır orası ayrı.

    1. Merhaba. Aracın boyutlarını biliyor musunuz? Ben çok farklı veriler buldum da.Katalog da henüz bulamadığım için kıyas yapamıyorum. Başlangıç fiyatının Tiguan ile aynı olması bana araç boyutlarının aynı olduğu izlenimi veriyor. Var ise teknik detay paylaşabilir misiniz? Teşekkürler.

      1. Haberde de yazıyor. 4700 mm boyu. Tiguan’dan 214, Q5’ten 71 mm daha uzun. Yabancı kaynaklarda Genellikle Tiguanla aynı başlangıç fiyatları yazmışlar. Zaten Skoda’nın olayı bu.

  7. Merakımdan bir soru soracağım. Sizce bu araba da da Tiguandaki gibi bir çekiş problemi olur mu?

  8. VAG grubunun her şirkete ayrı tasarım ekibi ataması lazım. Araç güzel ama özgün değil. Arka taraf ATECA’nın aynısı zaten. Yandan Q7. Ama alınır mı alınır. f/p aracı olacak ve iyi satacak orası kesin.

  9. Araba 1500kg den ne kadar yüksek olursa o kadar kötü olur.125bg nedir. 1.4motorla 10litreden fazla yakacağı zaten belli

    1. Zaten kimse almaz heralde 125hp ile ama 150ps alınır bide 4×4 düz yada dsg güzel olur.tasarımıda değişik ve yeni en azından tiguandan daha yeni duruyo bu araç ben bi suva biniyorum dedirtir.bu araçtan herşeyden 2 tane var ya torpidosu bile 2 tane maşallah koltuk desen fazlasıyla ☺️

  10. Skoda Kodiaq Audi Q7’nin kardeşi gibi duruyor. Kodiaq’ın önündeki Skoda logosunu kaldırın herkes aracı BMW, Mercedes, Audi, Land Rover filan zanneder. Malesef böyle iyi araçlar ülkemizde marka imajı ve halkımızın önyargılarından dolayı tutulmuyor. Umarım Skoda Kodiaq bu araçlar ile aynı kaderi yaşamaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu