FeaturedHaberler

Yeni Ducati 939 SS görüntüleri basına sızdı




2 ay önce gerçekleşen Dünya Ducati Haftası (WDW) öncesinde İtalyan firma, zaten iki yeni modeli göstermek için 90. yıldönümü kutlamalarını kullanacağını duyurmuştu. Bu modellerden biri firmanın amiral gemisi Panigale iken diğeri bilinmiyordu. Ducati bu yeni modelleri sadece Misano’da bulunacak katılımcıların görmesi konusunda ısrarcıydı. Bir önceki WDW’de tanıtılan Scrambler’da olduğu gibi, yeni SuperSport modelinin de 2 fotoğrafı bilinmeyen bir kişi tarafından çekilip bütün forumlarda ve internet sitelerinde paylaşıldı.

ducati-supersport-939-ss_2017-2-1

Ducati’nin 1312 ismini vererek çalışmaya başladığı motosikletin adının 939 SuperSport olması muhtemel. Bildiğiniz üzere Ducati’nin en son sattığı SuperSport’u hava soğutmalı 1000SS’ti. Bu motorla uzun yıllardan beri Ducati tarafından üretilmeyen SS sınıfı yeniden ortaya çıkıyor gibi gözüküyor. Fotoğraflarda görüldüğü üzere motosiklette Panigale’den esinlenilen bir kafa tasarımı mevcut. Geri kalan karenajların çizgileri ise yeni.

ducati_supersport_01-1

Ducati’nin söylediğine göre SuperSport 939, Panigale ailesi kadar olmasa da iyi bir yol tutuş, motor performansı ve fren kabiliyeti sunan, yol için yapılmış rahat oturuş pozisyonlu bir spor motosiklet. Bu motosiklet Ducati’nin hali hazırda var olan bir takım becerikli mekanik elemanlarıyla donatılmış. Motor kısmında daha önce Hypermotard’da kullanılan 939 cc su soğutmalı L-twin motor baz alınmış. Trellis şasisi ise Monster’da kullanılmış şasiden yola çıkılarak yapılmış. Elektronik olarak ise, EURO 4 düzenlemeleri kapsamında zorunlu olan ABS’nin yanı sıra, 8 seviyeli bir çekiş kontrol sistemi ve 3 sürüş modu bulunduracak olan 939 SuperSport modelinin, opsiyon olarak gitgide ucuzlayan ve hemen hemen her markada görmeye başladığımız viraj ABS’si ve tek teker kontrolünü de sunmasını umuyoruz.

supersport1-1

WDW’de SuperSport’un ürün müdürüyle MCN’in yaptığı röportajda 939’da kullanılan motorun yolda rahat bir kullanım düşünüldüğü için çok yumuşak bir gaz tepkisine sahip olacağı, göstergenin tamamen yenilenip yeni fonksiyonlarla donatıldığı, tıpkı Multistrada’da olduğu gibi Ducati Multimedia sistemine hazır olduğu ve tamamen EURO 4 düzenlemeleri doğrultusunda yenilenen bir egzozla sürücülerin karşısına çıkacağı öğrenilmiş.

Motosiklet bir normal bir de S olmak üzere 2 versiyonla karşımıza çıkacak. S versiyonu sızdırılan fotoğraflarda görüldüğü üzere elektronik olmayan Öhlins süspansiyonlar ile gelirken, normal modelin ise tamamen ayarlanabilir, Monster 821’de de kullanılan Sachs amortisörler ile geleceğini düşünüyoruz. Motosikletin resmi tanıtımının ise Kasım ayında İtalya’da gerçekleşecek olan EICMA Motosiklet Fuarı‘nda yapılması bekleniyor.

Aytek Akakça

1992 İstanbul doğumluyum. Elektrik mühendisiyim. Çocukluğumdan beri babam sayesinde başlayan 2 teker ilgim, üniversite yıllarımda Altın Elbiseli Adam adlı YouTube kanalı sayesinde ilk motorumu almamla zirveye ulaşmış durumda. Motor ve bisiklet sporlarını yakından takip etmekteyim. Tam bir doğa aşığıyım. Şuan ise ilk başta severek takip ettiğim Otopark ailesinde haber çevirmenliği yapmakta ve bilgim dahilinde motosiklet incelemelerine yardım etmekteyim.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Teşekkür ederim kaanc5 , mst . Ben AEA’da bir süre gönüllü olarak çalıştım. Şuan yurt dışı planlarım sebebiyle aktif olarak çalışmıyorum. Şuan yakın arkadaşım olan Utku Demir’e motosiklet kısmında yardım etmekteyim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu