Haberler

1500 HP’lik Qashqai-R çekilişle veriliyor




İngiliz modifiye firması Severn Valley Motorsport (SVM), Nissan Qashqai-R’dan gezegendeki en çılgın otomobillerden birini türetti.

2013 model Nissan Qashqai+2, 1.6 litrelik motorundan ürettiği 115 bg’lik güç ile hayatına gayet sıradan bir halde başladı. Ama bu normallik, çok uzun sürmedi. SVM, konu Nissan GT-R olduğunda dünyada en iyi bilinen modifiye firmalarından birisi ve şirketin planı, Qashqai kasasını GT-R şasisi ile birleştirmekti.

Tabii ki bu herhangi bir GT-R şasisi değil. Çift turbolu 3.8 litrelik V6 motoruyla stratosfer seviyesinde gezen bir versiyonun şasisi. Temel olarak, araçta fabrika çıkışı hiçbir parça kalmamış. Buna SVM’nin kendi istediği ayarlara göre ayarlanmış silindir bloğu da dahil. Yapılan güncellemeler arasında bir çift Garett GT30 turbo, Carillo imzalı piston ve biyel kolu, eksantrik mili ve Bugatti Veyron’un yakıt pompası bulunuyor.

Elde edilen sonuçlar ise çok şaşırtıcı. 1500 bg’lik (1,119 kW) güç, bu canavarın 261 km/s hıza sadece 9.1 saniyede ulaşmasını sağlıyor. GT-R motorlu Qashqai’nin son hızı ise 357 km/s. Bu iki hız değerine ait videolar hemen aşağıda, bir göz atmayı unutmayın.

İşin belki de en ilginç tarafı ise, Qashqai-R’ın tamamen – en azından Birleşik Krallık’ta – yola çıkmaya uygun olması. Böylesine çılgın bir otomobilin ülkemiz asfaltlarında görüleceğini pek sanmıyorum, zaten yetkililer de buna izin verecek kadar delirmiş olamazlar.

SVM, Qashqai-R’ın yapımının yüz binlerce Sterlin’e mal olduğunu söylüyor. Ancak aracı alabileceğiniz fiyat ise oldukça düşük: 10 Sterlin! Tamam, heyecanlanmayın hemen. Bunun nedeni, firmanın aracı çekilişle vermeye karar vermesi (üç giriş hakkının tutarı ise 25 Sterlin, yani yaklaşık 90 TL).

Çekilişe dünyanın her yerinden katılmak serbest; ancak aracı almak için İngiltere’nin Telford kentindeki SVM dükkanına gitmeniz gerekecek. Tabii ki böyle bir aracın sigortası da pahalı olacaktır. Neyse, muazzam bir modifiye işleminden geçmiş bu araca sahip olmak için ödeyeceğiniz bedel çok da fazla görünmüyor.

Çekilişe katılmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kaynak: motor1.com

Gürkan Baştürk

1994 Bursa doğumluyum. Ege Üniversitesi'nde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği okumaktayım. Çok küçük yaşlardan beri araba tutkunuyum. Araba kullanmaya 17 yaşımda 1988 model bir Şahinde başladım, 1998 model bir Ford Fiesta ile devam etmekteyim.

İlgili Makaleler

9 Yorum

  1. bana bu aralar çekiliş demeyin elimde 30 tane magnum çubuğu patladı şifreleri girmeyi unuttum

  2. Çok geçmiş olsun hocam gülsemmi üzülsemmi bilemedim 🙂

  3. Mertcan demiş ki:

    Çok geçmiş olsun hocam gülsemmi üzülsemmi bilemedim :)Hepsini görüntüle…

    çubuklardan maket yapacaktım sonra sürekli görüp sinir olmaktansa at gitsin dedim, gül kardeşim sıkıntı yok

  4. Güldüm gitti 😀

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu