Haberler

2018 Audi A5 Sportback ile ilgili ilk bilgiler geldi




Son jenerasyon A5, uğradığı kozmetik değişikliklerle harika görünüyor, tasarımcıların iyi iş başardıklarını söyleyebiliriz. Ancak çoğu otomobil meraklısı aracın yeni bir modelden ziyade makyajlı versiyon olduğunu düşünebilir. Otomobilde çok detaylı bir değişim yok ve çıkacak modeller oldukça tahmin edilebilir; otomobilin Coupe formatına bakarak Sportback modelinin nasıl olacağını az çok tahmin edebiliyoruz.

Coupe modeline baktığımız zaman aracın eskisinden daha büyük olduğunu görüyoruz. Bu durum, araca daha büyük bir iç hacim olarak dönüyor ve aynı şey Sportback kardeşi için de geçerli olacak. Boyutlar arttığı için iz genişliği de arttı, fakat otomobilin ağırlığı azaldı. Buna en büyük etken ise, 60 kilogramlık hafiflemeyi mümkün kılan MLB EVO şasisi.

Motor ve şanzımanın Coupe kardeşiyle aynı olacağını söylemeye gerek bile yok ve teknolojik alt yapı olarak her iki model de güncel A4 modelini baz alıyor. S5 modelinin 354 beygir güç ve 500 Nm tork değeri sunacak 3.0 litrelik bir V6 ünite kullanması bekleniyor. Coupe version için RS5 planlanmıştı; aynı durum Sportback için de düşünülebilir fakat bu konuda kesin bir bilgi gelmedi.

Aracın Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılma ihtimali bulunuyor. Amerika Birleşik Devletleri’ne ise 2017 yılında gidecek. A5 ve S5 modelinin aynı anda satılmaya başlaması planlanırken, RS5 modeli için 2018 yılını beklemek gerek.

Kaynak: www.motor1.com

Furkan ALPERGİN

1988 doğumluyum. Uluslararası Ticaret mezunuyum. Kendimi bildim bileli otomobille yatıp kalkan, otomobillerden kopamayan biriyim. Otomobilin, bir ihtiyaçtan ziyade daha çok bir tutku ve bir yaşam tarzı olduğuna inanırım.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Şuna bak ya insanı hayattan soğutur. Böyle bir canavarın olması ve buna sahip olamamak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu