Haberler

Yeni Mini Clubman JCW satışa sunuldu




Mini, Clubman modeli için ALL4 isimli yeni nesil 4 çeker sistemini 2016’nın ilk aylarında tanıtmıştı. Şimdi ise Clubman, 192 hp ve 280 Nm tork değerlerinin yeterli olmadığı durumlar için JCW versiyonu ile ortaya çıktı. JCW modelinin sahip olduğu güç değerleri ise 231 beygir güç ve 350 Nm tork olarak açıklandı.

S modelinde opsiyonel olan 4 çeker sistemi JCW versiyonunda standart olarak gelmekte. Otomobil 6 ileri manuel veya direksiyon arkasında kulakçıklara sahip 8 ileri otomatik şanzıman ile satın alınabilecek. Clubman JCW, manuel şanzıman ile satın alındığında 1564 kg’lık bir ağırlığa sahip olacak. Manuel şanzıman ise otomatik şanzımana göre 17 kg daha hafif bir ünite.

Son hızı 236 km/s olan otomobil şanzıman seçeneği fark etmeksizin 0’dan 100’e 6 saniyede çıkmakta. Karşılaştırmak için ALL4 sistemine sahip Clubman S 0-100’ünü 0,9 saniye daha yavaş tamamlarken son hızı 225 km/h’de kalmakta.

JCW’da standart olan ALL4 ve daha güçlü motorun dışında dış mekanda pek çok yenilik yer almakta. Otomobil sahip olduğu 18 inçlik jantlar, JCW’ye özel süspansiyon sistemi, aerodinamik gövde kiti ve krom egzozları ile diğer Mini’lerden rahat bir şekilde ayırt edilebilmekte. İç mekana geçildiğinde ise alüminyum pedal seti, spor ön koltuklar ve yeni deri direksiyon gibi JCW modeline özel  dokunuşlar bulunmakta.

Opsiyon listesinde ise karbon dokulu deri koltuklar, sertliği ayarlanabilir süspansiyonlar ve Harman Kardon ses sistemi gibi bir çok opsiyon var. Eğer tüm donanımları eklemek isterseniz; panoramik sunroof, ısıtmalı koltuklar, 8.8 inçlik dokunmatik ekran ve 19 inçlik spor jantlar gibi ekstralar da bulunmakta.

Clubman S’ten pahalı olacak modelin Birleşik Devletler satış fiyatının 35,000-37,000 dolar civarında piyasaya çıkması bekleniyor.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu