Haberler

Akademi”li Mercedes-Benz sahipleri güvenli sürüşte fark yaratıyor




Mercedes-Benz Türk, bayileri ve müşterilerine yönelik satış ve satış sonrası, yönetim ve sürüş içeriklerine sahip tüm eğitimleri Mercedes-Benz Akademi çatısı altında bir araya getirdi. Trafikte güvenlik konusunda, kullanılan otomobillerin sahip olduğu güvenlik donanımları kadar sürücülerin bilgi ve sürüş becerisinin de önemli olduğunu vurgulayan Mercedes-Benz Akademi, bu kapsamda Güvenli Sürüş Eğitim Programını geliştirdi ve 2015 yılında hayata geçirdi. Güvenli Sürüş Eğitim Programı, Mercedes-Benz otomobil sahiplerinin farklı hava ve yol şartlarında otomobillerinin tepkisini önceden anlayabilmelerini ve trafikte karşılaşabilecekleri beklenmedik durumlarda etkili şekilde harekete geçebilmelerini amaçlıyor.

2015 yılında yalnızca kadın kullanıcılara özel olan ve İstanbul’da ücretsiz düzenlenen eğitimler bu yıl kadın ve erkek tüm Mercedes-Benz kullanıcılarını kapsayacak şekilde genişletildi ve gelen talepler doğrultusunda eğitim programına İzmir ve Ankara şehirleri de eklendi. 3-4 Eylül tarihlerinde Intercity İstanbul Park’ta ücretsiz olarak gerçekleştirilen yılın ilk eğitim programı ile Mercedes-Benz otomobil sahipleri kendi araçlarını daha yakından tanıdılar ve trafikte daha güvenli araç kullanabilmek için yeni yetenekler edindiler. 8-9 Ekim tarihlerinde İzmir-Çeşme Otoyolu Shell İstasyonu, 22-23 Ekim tarihlerinde Ankara 75. Yıl Hipodrom Otoparkı ve 26-27 Kasım tarihlerinde tekrar Intercity İstanbul Park’ta gerçekleştirilecek Güvenli Sürüş Eğitimleri için ise kayıtlar devam ediyor.

Zorlu hava şartlarında otomobil kullanımı

Güvenli Sürüş Eğitimine katılanlar ıslak ve kuru zeminde fren, engelden kaçış manevrası, aktif park ve çarpışma önleme, buzda yön değiştirme ve slalom konularının yanı sıra trafikte karşılaşabilecekleri beklenmedik acil durumlar için ilk yardım ve yangın söndürme eğitimleri de alıyor.

Katılımcılar eğitimden nasıl yararlanıyor?

Güvenli Sürüş Eğitimlerine katılmak isteyen Mercedes-Benz otomobil sahiplerinin öncelikle www.mercedesbenzakademi.com web sitesinde yer alan kayıt sekmesinden ön kayıt yaptırması gerekiyor. Etkinlik tarihi yaklaştığında ön kayıtlardaki talep sırasına göre bilgi maili gönderiliyor ve katılımcıların yine web sitesi üzerinden ön kayıtlarını kesin kayıda dönüştürmeleri bekleniyor. Ön kayıt süresini kaçıran Mercedes-Benz otomobil sahipleri web sitesi üzerinden Mercedes-Benz Akademi ekibine taleplerini iletilebiliyor ve kontenjan olması durumunda katılım fırsatı sağlanıyor.

Günlük otomobil kullanımı sırasında karşılaşılabilecek riskleri ve bu durumlarda yapılması gerekenleri içeren Güvenli Sürüş Eğitimi, otomobillerinin vereceği tepkileri bire bir deneyimleyebilmeleri amacıyla Mercedes-Benz otomobil sahiplerinin kendi araçları ile gerçekleştirilmektedir. Bu sayede trafikte daha güvenli tepkiler vermeleri sağlanmaktadır.

Eğitimlerin 2017 yılında da devam etmesi planlanıyor

Otomobiller ne kadar güvenlik donanımına sahip olsa da trafikte asıl güvenliği oluşturanların sürücüler olduğu prensibini benimseyen Mercedes-Benz Akademi, yıl içerisinde gerçekleştirdiği eğitim sayısını arttırarak daha fazla sürücüye değer katmayı hedefliyor. 2017 yılı eğitimlerinin planlanmasında da www.mercedesbenzakademi.com web sitesi üzerinden gelen müşteri talepleri değerlendirmeye alınıyor.

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu