Haberler

Audi RS4 ve RS5’e Panamera dopingi




Audi RS4 ve RS5, düşünülenin aksine atmosferik 4.2 lt V8 motorla değil Porsche Panamera 4S’de de kullanılan 2.9 lt V6 çift turbo motorla donatılacak.

RS4 Avant, RS4 Sedan, RS5 Coupe ve RS5 Cabriolet karoserlerinde kullanılacağı belirtilen, ancak ne kadarlık bir güce sahip olacağı belirtilmeyen bu motorun Panamera 4S’de 440 BG güç ve 550 Nm tork ürettiğini belirtelim.

Audi’nin süperspor otomobili olan R8’in giriş seviyesinde de yine bu motorun kullanılacağını belirten kaynaklar, düşük emisyonu sayesinde motorun vergilendirme açısından avantajlı bir seçenek olacağını ifade ediyor.

İlk olarak 2014 yılında TT Quattro Sport Concept ile adından söz ettiren daha sonra Golf R420’de karşımıza çıkan 420 BG gücündeki 2.0 litrelik dört silindirli TSi motor üzerindeki çalışmalar ise ne yazık ki durdurulmuş. Otomobil camiasındaki pek çok duayen tarafından bu durum hayal kırıklığı olarak nitelendirilirken, çalışmaların 2.5 lt’lik motor üzerine yoğunlaştırıldığı belirtiliyor.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu