Haberler

Bu yol bildiğiniz yollardan değil!




Eğer yakın zamanda Fransa’ya gezi yapmayı planlıyorsanız dikkatli olun çünkü her an yollar gözden kaybolabilir!

Noirmoutier adasını Burnёf körfezine bağlayan Gois geçidi sadece çok eşsiz bir geçit değil, aynı zamanda çok da tehlikeli bir geçit olma özelliğine sahip; gül ve diken gibi anlayacağınız.

Bu yolu tehlikeli yapan ise gelgitler. 4 km uzunluğa sahip bu geçit günde 2 kere gelgit zamanında 4 metreye kadar suyun altında kalabiliyor! Yani yolu kullanmak için gün içerisinde birkaç saat süreniz oluyor. Ne zaman yolu kullanmanın güvenli olduğunu ise yolun her iki yanındaki özel paneller gösteriyor.

Bu yolda beklenildiği üzere heyecanlı dakikalar da olmuyor değil, bazen insanlar tam 2 gelgit arasında yol üzerinde kalıyorlar. Böyle durumlarda kalanlar için ise kurtarma kuleleri düşünülmüş, yüksekçe olan bu kulelere tırmanan insanlar şanssız durumlarda ıslanmadan kurtulabiliyor. Otomobille böyle bir duruma düşenin ise sonunu kestirmek güç…

Herkese güvenli ve keyifli sürüşler!

cgrkn

2015 yılı Makine Mühendisliği mezunuyum. Otomobil tutkum 5 yaşındayken yoldaki arabaların markalarını saymakla başladı ve makine mühendisi olmamı kaçınılmaz kıldı. Artık uzun yıllardır takip ettiğim Otopark.com ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu