FeaturedHaberler

Citroën C3 WRC konsepti Paris’te görücüye çıkıyor




Citroën, 2017 Dünya Ralli Şampiyonası‘nda mücadele edecek olan otomobili C3 WRC‘nin konsept görüntüsünü basına sundu. Bu sayede 2017’deki mücadelede yer alacak araçlardaki değşime Citröen de ayak uydurmuş oldu.

Yeni C3 WRC, birkaç ay evvel tanıtılan C3 ele alınarak hazırlandı. Daha çok aerodinamik parçaya yer verilen C3 WRC’nin şasisi ise 55 mm genişletildi.

Arka bölüme bakıldığında oldukça büyük bir difüzör ve kanat yer alıyor. Karbonfiber bölümleriyle birlikte Yeni C3 WRC, tam bir yarışçı kimliğine kavuşmuş durumda.

Citroën’in bu yeni silahı 2017 WRC kurallarına adapte edilmiş olarak; 33 mm olan turbo sınırlayıcı çap değeri 36 mm’ye çıkacak. 1.6 litre turboşarjlı ünite C3 WRC’nin tam olarak 380 beygir güç üretmesine imkan tanıyacak; bunun sonucu olarak da C3 WRC, Citroën C-Elysee’nin WTCC’de (Dünya Binek Otomobil Şampiyonası) yer alan konumuna gelmiş olacak.

2017 kurallarından biri ise hafifleme yönünde ve yeni C3 WRC, 25 kg daha hafiflemiş bir şekilde yarışmadaki yerini alacak. Uzunluğu 4.15 metre, genişliği ise 1.9 metre olan C3 WRC’de elektronik diferansiyel kilidi de bulunacak.

C3 WRC’nin geçmişine baktığımız zaman 8 marka şampiyonluğu ve 96 zaferle gayet parlak olduğunu görüyoruz. Yeni C3 WRC’den de aynı başarılar bekleniyor ama tabi ki Toyota Yaris WRC gibi modellerle de kapışmak zorunda olduğunu belirtelim.

Otomobili canlı olarak görebilmek için 2017 WRC’yi beklemek gerekecek. Tabi yineleyelim; önümüzdeki ay yapılacak olan Paris Otomobil Fuarı‘nda konsept olarak tanıtılacak.

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu