Haberler

Fatih Kara Vallelunga´da Podyumda




Bu sezon FIAT Motorsports Turkey pilotları Fatih Kara, Yiğit Timur ve Kuzey Eroldu’nun ülkemizi temsil ettiği ‘Trofeo Abarth Challenge’da 6.ayak, 10-11 Eylül tarihlerinde gerçekleştirildi. İtalya Roma’da yer alan Autodromo Vallelunga Pietro Taruffi pistinde koşulan ve birbirinin eşi Fiat 500 Abarth’ların kıran kırana mücadelesine sahne olan kupanın son yarışında Fatih Kara ikinci yarışı üçüncü tamamlayarak podyuma çıkmayı başardı.

Haftasonu 2 ayrı yarış üzerinden koşulan 4. ayakta ilk yarışı Fatih Kara dördüncü sırada tamamlarken, yarışa ikinci sırada başlayan Yiğit Timur ve Kuzey Eroldu rakipleri ile yaşadıkları temaslar sonucunda zirve mücadelesinden uzak kaldılar. İkinci yarışta Kara, damalı bayrağın altından üçüncü sırada geçmeyi başarırken Timur ve Eroldu yine temaslar sonucu yol dışına çıkarak yarışı podyumdan uzak tamamladılar.

Geçtiğimiz yıllarda rallideki başarılarının yanısıra, Dünya Rallikros Şampiyonası RX Lİtes kategorisinde de ülkemizi temsil eden Fatih Kara, Trofeo Abarth Challenge 6. yarışında podyumda yer alarak kariyerindeki en önemli uluslararası başarılardan birisine imza atmış oldu.

15 Ekim tarihinde İtalya’nın Mugello pistinde gerçekleşecek Trofeo Abarth Challenge’ın 7. ve son yarışında sporcularımıza başarılar diliyoruz .

Kaynak: TOSFED

Ömür Deniz Seçilen

İtalyan Otomobillerinin aşığı bir Alfisti. Amatör Fotografçı. Ege Üniversitesi İİBF. Hayallerimi süsleyen makina Alfa Romeo 159 3.2 Q4.,

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu