Haberler

Ford klimadan içme suyu üretmeyi başardı




Amerikan otomobil üreticisi Ford, İngiltere’de bulunan Dunton AR-GE merkezinde gerçekleştirdiği araştırmalar ile değişik teknolojileri gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor. Ford mühendislerinin geliştirdiği bir sistem ile yakın gelecekte otomobillerin içinde içme suyu üretmek mümkün olacak.

Ford’un önemli mühendislerinden Doug Martin‘in dizayn ettiği düzenek, klima yardımıyla araç içerisinde temiz içme suyu üretimine olanak sağlıyor. On-the-Go H2O adı verilen sistem havadaki nemi açık olan klimanın yardımıyla ayrıştırıyor. Ayrıştırılan nemden ortaya çıkan su özel bir tankta muhafaza ediliyor ve sürücü istediği zaman musluğu kullanarak temiz suya erişebiliyor. Martin’in açıklamasına göre klima tam güçte çalıştığında sistem 1 saatte tam 1,9 litrelik su üretebiliyor.

Özellikle kurak iklime sahip olan Afrika ve Arap ülkelerinde ilgi çekmesi beklenen On-the-Go H2O’nun ne zaman seri üretime geçeceği ve hangi araçlarda kullanılabilir olacağı ise henüz belli değil. Doug Martin’e göre bu sistemi çok kısa bir süre sonra Ford markalı araçlarda görebileceğiz.

https://www.youtube.com/watch?v=mxmjdx_Rg_c

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

9 Yorum

  1. Ford'un merkezi Amerika'da, İngiltere'deki AR-GE merkezini yazacakken karışmış 🙂

  2. muslugun yeri cok sikintili adam vitese uzanirken zorlanacak ayrica kilima kumndalari vesayre yani on panel nolcak

  3. Klimanın randımanında problem çıkarırsa kesinlikle berbat bir sistem olur. Bir araçta klima benim için, hatta bir çokları için önemli bir donanım. Ama işlevselliği bozmazsa sıcak iklimlerde işe yarayabilir.

  4. Valla Ortadoğuda bu sistem çok sattırır. Bu sistemi Otobüslere koycaksın, İett otobülerine. millete sevap olur. Klima çalıştıkca yaz sıcağında milleti serinletirler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu