Haberler

İşte karşınızda dünyanın en hızlı Honda’sı




Hennessey Venom GT ve Bugatti Veyron Super Sport gibi hiper otomobiller, 400‘lü hızlara ulaşabilmek için 1000 beygirlik motorlara ihtiyaç duyuyorlar. Fakat Honda S-Dream muazzam aerodinamisi sayesinde, Bonneville Tuz Çölü’nde yalnızca 660cc hacmindeki 3 silindirli turbo motoruyla neredeyse 422 km/s hıza ulaşarak FIA sınıf rekorunu kırmayı başardı.

S-Dream’in resmi rekorları 1 mil mesafede 421.45 km/s ve 1 kilometre mesafede 421.59 km/s olarak ölçüldü. Bu değerler, S-Dream’i gelmiş geçmiş en hızlı Honda otomobili yapıyor; bir Honda ile bundan daha yüksek hızlara çıkmak için bir HondaJet‘e ihtiyacınız var. Otomobil, denemelerden birinde 428.1 km/s hıza ulaşmış olsa da aynı yol üzerinde geri dönerken aynı performansı gösteremediği için bu hız resmi olarak sayılmamış.

Honda’dan 16 kişilik bir mühendis ekibi Bonneville’deki hız denemesi için 2015’te çalışmaya başlamış. Ekibin hedefi, Honda S660’ın standart halde 64 HP güç üreten motoruyla yeni bir kara hız rekoru kırmaktı. Bu hedefe ulaşabilmek için ekip motor üzerinde pek çok değişiklik yaptı. Resmi olarak açıklanan bir güç verisi olmasa da Honda, şu anki gücün standart motorun gücünün 3 katından daha fazla olduğunu doğruladı. Bu da demek oluyor ki bu ufak 3 silindirli motor, 200 HP civarında bir güç üretiyor.

S-Dream; Japonya’daki testlerde mükemmel sonuç vermiş ancak sürücü, Bonneville’e geldiklerinde etrafta referans alacak hiç bir objenin bulunmaması nedeniyle otomobili düz bir çizgide tutmanın zor olduğunu farketmiş. Bunun üzerine takım, Kaliforniya’daki Honda Performance Development‘a giderek kanopiyi daha iyi bir görüş sağlayacak şekilde yeniden tasarlamış. Bu kadar çalışmaya rağmen S-Dream, ünlü Bonneville Hız Haftası’nda bir rekora imza atamamış.

Ekip, tuz çölünde bir deneme fırsatı daha yakalamış ve S-Dream daha ilk günden 367 km/s hıza ulaşmış. Bunun üzerine her denemede hızı daha da yükseltmeyi başaran Honda, sonunda rekoru getiren 421.59 km/s hıza ulaşabilmiş.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. bizim yerli oto vardi ne oldu o is… 660 cc motor dan 421.5 km/h gorunce aklima geldi birden.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu