Haberler

Karsan’dan elektrikli minibüs




Karsan,22 eylülde başlayacak IAA Hannover Fuarı’nda seri üretim elektrikli Jest modeliyle dikkatleri üzerine çekecek. Türkiye’nin modern toplu taşıma ve ticari araç üretimi gerçekleştiren yerli markası Karsan, ayrıca Bursa’da yer alan 2 ayrı fabrikasında hem iç pazar hem de ihracata yönelik ürettiği Atak, Star ve Citymood gibi farklı otobüs modelleriyle de ziyaretçilerin ilgi odağı olmayı planlıyor.

Karsan, ilk olarak 2013 yılında ülkemiz dahil birçok ülkede satışa sunduğu, tasarım ödüllü yerli minibüs modeli Jest’in seri üretime hazır elektrikli versiyonunu, ilk kez kez IAA Hannover Ticari Araçlar Fuarı’nda görücüye çıkaracak. Toplu taşımacılık sistemlerindeki ihtiyaçlar ve değişimler takip edilerek Hexagon Studio tarafından geliştirilen ve 3 yıl içinde Türkiye genelinde en çok tercih edilen şehir içi toplu ulaşım çözümü olarak dikkat çekenKarsan Jest’in elektrikli versiyonu, fuarın aynı zamanda en çok dikkat çeken yenilikleri arasında yer alacak. Seri üretime hazır, sıfır emisyonlu versiyonu da bulunan elektrikli Karsan Jest,aynı zamanda ülkemizin yerli üretim özelliği taşıyan ilk elektrikli minibüs modeli olma özelliğiyle de ön plana çıkıyor. Tekerlekli sandalye alabilen, fabrika çıkışlı ilk elektrikli minibüs unvanına da sahip Karsan Jest, dar şehir yollarında kullanıcılar için en çevreci çözümü sunuyor.

Gürkan Baştürk

1994 Bursa doğumluyum. Ege Üniversitesi'nde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği okumaktayım. Çok küçük yaşlardan beri araba tutkunuyum. Araba kullanmaya 17 yaşımda 1988 model bir Şahinde başladım, 1998 model bir Ford Fiesta ile devam etmekteyim.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Bir minibüsün arkası bu kadar çirkin olabilir ama tabi ki başarılarının devamını diliyorum.

  2. Karsan Jest gerçekten ihtiyaçlar dâhilinde tercih edildiğinde, toplu ulaşım için çok güzel ve verimli bir araç. Fakat hâla dolmuşçu kafasından kurtulamamış kişiler tarafından sefer başı en az elli yolcu potansiyeli olan hatlara verildiği ve yolcuları konserve fasulye misali üst üste dolduran kişilerce kullanıldığı için benim hafızamda hep kötü anılarla kendine yer bulacak.

    Ayrıca elektrikli toplu ulaşım çok ciddi bir iş, özellikle batarya ve menzil yeterliliği anlamında. Umarım başarılı olurlarda devamı Karsan Atak ve daha büyük araçlar içinde gelir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu