FeaturedHaberler

Karşınızda Hyundai i30 2017




Hyundai i30 ilk neslinden beri Avrupalı otomobil tutkunlarını gözüne kestirmiş olan bir model. 2012 yılında ikinci nesliyle piyasaya çıktığı zaman çok ses getirmiş ve C segmentinde özellikle ilk zamanlarda ilk üçe oynayan bir model olmuştu. Sunduğu zengin donanım ve çekici tasarımıyla adından sıkça söz ettirmişti.

Yeni nesil i30 da yine Avrupa’yı hedef olan bir tasarım olarak ortaya çıkmış görünüyor. Gün yüzüne çıkan ilk fotoğraflara otomobil camiasının ilk yorumu “daha oturaklı olmuş” şeklinde oldu. Evet, fotoğraf ve videolardan da görüldüğü üzere biraz daha oturaklılaşmış, teknoloji odaklı çözümler sunacak olan ve Avrupalı otomobil severlerin bakış açısını tamamiyle değiştirmeyi kafasına koymuş bir i30 gelecek gibi görünüyor.

Hyundai tarafından “herkes için bir otomobil” sloganıyla üretilen yeni nesil i30, otomobil tutkunlarının ihtiyaç ve ilgileri dikkate alınarak tasarlanan yepyeni bir bir model. Hyundai Motor Avrupa Pazarlama Başkan Yardımcısı Jochen Sengpiehl, “Her şeyi sunan, güncellenmiş donanımlar ve teknolojiyi bir arada bulunduran, eğlence ve bağlantı özellikleriyle keyifle sürülecek, kaliteyi sevenler için özel bir model tasarladık.” şeklinde bir açıklama yaptı.

Yeni i30 çekici tasarımı, yüksek malzeme kalitesi, dinamik sürüş teknolojileri ve teknoloji harikası güvenlik özellikleriyle akıllı bir seçim olacak gibi görünüyor. 5 yıl sınırsız kilometre garantisi altına alınan i30’a markanın ne kadar güvendiği zaten ortada.

Peter Schreyer’ın kaleminden akan yeni i30, bambaşka tasarım çizgileriyle herkese hitap edebilecek bir araç olmuş gibi görünüyor. Elbette plazalarda yerini aldığı zaman pek çok kişi incelemeye gidecektir.

Başka bir haberimizde daha görüşmek üzere…

https://www.youtube.com/watch?v=qdBx7aX6rCA

 

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

71 Yorum

  1. bence çok çirkin olmuş ama canlı canlı görmek lazım. Yeni sportage da fotolarda çirkin duruyodu ama canlısı daha iyiydi. Ama bu iç dizaynla sıçıp batırmışlar bence.

  2. Noluyor lan vites topuzu egea dokunmatik ekranın yerleşimi egea aracın kasa egea…Hadi hayırlısı ama bence eski kasa daha oturaklı ve prestijli görünüyordu

  3. İçi eskiye nazaran daha iyi olmuş ancak dışı için aynı şeyi söyleyemem. eski kasadaki dalga desenli farlar gerçekten çok iyiydi. Birde malzeme kalitesi sanki arttırılmış gibi görünüyor. Ancak incelemek lazım tabiki.

  4. Arka kısım birebir fiat egea,ön kısmıda beğenemedim
    Önceki kasası daha özgündü

    1. egea’nın arka stop grubu direk i20.
      Benzetmeye çalıştıktan sonra hatchback araçlar sonuçta.İllaki benzeyecek.Gözümde Golf 6 canlandı görünce benimde.

  5. i20 yi ön ve arkasından tutup uzatmışlar gibi. Bi orantısız geldi gözüme yamuk yumuk

  6. Kötü diyemem ama tasarım anlamında bir önceki kasanın yaptığı atılımı yapamamış gibi görünüyor. Ayrıca acı haberi söyleyeyim, ağırlık eski modelle hemen hemen aynıymış.

  7. ekran yerleşimi, altındaki havalandırma ızgaralarıyla birlikte gerçekten egea olmuş 🙁 arka taraf da v40’ı bir şekilde andırdı bana. ama asıl mesele o arka sisler ne kadar çirkin konumlandırılmış öyle. onun dışında iç mekan genel olarak daha oturaklı olmuş sanki.

  8. Arkadan golf tasarımı ön ızgaralar Genesis. Olmamış gibi geldi daha keskin bir şey bekliyordum.

  9. İlk 0 aracım 2013 i30 çok severdim, tutkuyla bağlıydım arabama, daha buyuk bir araç gerektiğinden Superb Almak zorunda kaldım satıp.bunu ekledikten sonra Wv fanı değilim hatta sevmiyorum bile ama

    O tasarım ne, o vites topuzu o arabanın kamburluğu gözünüzde bi boş paketini canlandırın, Hele direksiyon vitesin önündeki göz aman yarabbi bir araba anca bu kadar çirkinleştirilebilir bu hale sokulabilir , güncel kasa yılan gibi dururken şu arabanın tipine bi bakarmısın. Farlardan dolayı umudum cok yuksekti yerle bir oldu. Olmamış becerememişler 5 para etmez. 1 ihtimal hot hach modeli ucuz olucak daha sportif durcak 18 jantlı hava kanallı tamponlar vb belki yüzüne bakılır… Kambur lan bu araba

    Hatta 2010 modeline çok benziyor hatları farları çıkart neredeyse aynı yazık etmişler, hele şasi aynı ağırlık aynıysa deme almanların keyfıne rezil etti adamlar arabayı diye sevinsin dursunlar…

  10. Tasarımıyla hatchback araçlar arasında ilk 3 e oynayan bir araç ancak bu kadar berbat edilebilirdi.hiç beğenmedim

  11. elentra ile ford'a göz kırpan hyundai bu sefer de psa'dan pejoya kancayı takmış :))

  12. Aynen Öyle Daha İyi Anlatılamazdı

  13. Tasarım berbat olmuş çok orantısızlıklar var bu kadar kötü beklemiyordum anlamadığım nokta 2012 yılında üretilmiş olan Golf bunlardan ve bir çok yeni piyasaya çıkan C segment araçlardan Fersah fersah üstün bir Golf kalitesini yakalamayadılar ….

  14. İç tasarım da Dış Tasarımını da Egea'ya benzettim ve önceki kasası bundan daha güzeldi .

  15. çoğunluk beğenmemiş ama bence ön tasarım hariç güzel. hele iç tasarımı ve direksiyon tasarımını beğendim. ön tasarımda farlara doğru kaput alçalıyor sanırım orada bir sıkıntı var gibi. belki de fotolarda öyle gözüküyordur canlı görünce de fikirler değişebiliyor. hemen gömmemek lazım.

  16. Milleti bu kadar hoplattıklarına göre doğru yoldalar. Yeniledik diye piyasaya panjur ve jant değişimi ile araç kakalamıyorlar en azından. Sinirli ve kötüleyici yorumlar Hyundai nin yaptığı yeniliklerle daha çok kişiyi çatlacağı ortada.

  17. O na benzemiş buna benzemişçiler üzerine 500 bin koyar Ferrari alırımcılar bir ölün de kurtulalım. İç tasarım güzel olmuş fakat ön kısımda farlar sanki çok alçakta duruyor biraz yukarıda konumlanmış olsa daha güzel olabilirdi yamuk duruyor sanki araç. Yok egea ya benzemiş yok ekran aynı egea ya bi yürüyün gidin kimse Mercedes BMW deki gibi demiyorda Egea diyor Egea kim i30 kim Egea araba değil bir kere. Arkasıda egea falan değil direk tucson çizgileri kendi üretikleri araçların çizgileri var bu modelde.

  18. İlk nesil i30 un modernleştirilmiş hali bu. Burun kısmı göze batıyor fakat oda aerodinamik kaygılar neticesinde oyle bir hal almış sanırım. Kalite olarak eskisine göre bir gömlek daha iyileşmiş gibi görünüyor yollara çıkınca notumuzu vereceğiz bakalım.

  19. C sütunundaki fazlalık ; acaba arka diz mesafesine mi , yoksa bagaj hacmine mi yansıtıldı???

  20. yeni araçların teknik özelliklerinden ziyade, sahip oldukları multimedya sistemleri ile ön plana çıkarılması ve pazarlanması durumu beni çok irite ediyor. Sonuçta bu bir araba ya, sen bunu süreceksin, hissedeceksin. Ama telefonunu kablosuz olarak şarj edebiliyor olmak ne kadar önemli ki?

  21. Tasarım muhakkak göreceli bir kavram arkadaşlar ama şahsi kanaatimce de Elantra'nın tasarımı sanki bir tık daha önde gibi.
    Daha dikkat çekici duruyor.

  22. Biraz 308, biraz bmw 1, bi tutam c4, bi çorba kaşığı scirocco, bi çay kaşığı focus.
    Aga bu nedir la hepsini harmanlamışlar.

  23. Çok etkilenmedim ama güzel duruyor, fiyatını abartmazlarsa dizel otomatik düşünülebilir

    1. aaaaaaa olur mu hiç öyle şey o ALMAN der bizim halkımız her zaman olduğu gibi 😀

  24. İçide uzay gemisi gibi duruyor ^^

  25. Güzel olmuş ama ya binilir 😀

  26. Binilir bununlada yaşlanılır gibi duruyor hadi hayırlısı bakalım ^^

  27. herşey güzel de O EKRAN nedir. Sanayi de mi taktırdın naptın Hyundai. Gözüne batıyor insanın.

  28. Hoş bir detay sadece ve klas bir his yaratıyor. Ayrıca hangimiz araçlarda o beyaz kabloların görüntüsünden hoşnut?

  29. C segmenti araçları genellikle gençler kullanır, gerek hatchback olmasından gerekse tasarım açısından fakat hyundai bu arabayı resmen evli ve 2-3 çocuklu bir aile arabası olarak yapmıs aracın kasası hatchback den cok station vagon gibi olmuş aracın multimedia sistemi 2009 dan kalmıs gibi rezalet bir şey araçta dinamik görünüm denen hiç birşey yok dogrusunu ifade etmek gerekirse hyundai den i20 den sonra o kadar umutluydum ki bütün umutlar yıkıldı.

    1. Arabayı yakından incele ozaman anlarsın ne derece kaliteli olduğunu o ekran Mercedes A Clase dekine çok benziyor ayrıca çizimlerini eski Audi tasarımcısı yaptığı için ön ızgara oldukça Audiye benzemiş arkadan ise baya Golf gibi duruyor ama genede ben çok sevdim neticede Yen’i aldım.

      1. Burak sen ne ayaksın koçum. Bir öyle diyorsun bir böyle. Ne dediğin belli değil. Bir eleştiriyorsun i30’u başka haberlerin altındaki yorumlarda buraya geliyorsun adam i30’u eleştirdi diye saldırıyorsun. Hyundai i30 almayı bırak bence senin ehliyetin bile yok ergenin tekisin. Liselim Buraaam. Bir de kendine aynı ip’den Emre diye yaver yapmışsın. Ahbap çavuşlar şeklinde takılıyorsun. Yapma, etme. Komik duruma düşme. Git okulunu oku yorum yapacaksan da adam gibi yap. Tutarlı ol. Millete dalaşma. Alman Japon muhabbeti yapma.

        1. Bilader sein beni karıştırdın galiba başka biriyle ben ilk defa yorum yaptım bu arada lise biteli 20 yıl oldu ne lisesinden bahsediyorsun ?

        2. Şimdi istersen tekrar bak bakalım senin dediğin liselimiyim diye bir kere ben Almanyada yaşıyorum o baktığınız arabayı sürdüm ve hoşuma gittiği için satın aldım yani şu forumda en doğru yorumu yapacak adam Belkide benim siz resmine bakarken ben biniyorum.

        3. Sezgin bey burada sizden iyi ergen mi? Var bir bakın bakalın etrafınıza. Durduk yere millete çatmayın. Sen gitte önce “ADAM” olmayı öğren. “ADAM” olmayı senden öğrenecek değiliz öyle ya sen daha çocuksun ayrıca kafanda bir dünya güzel. Sen git sütünü içte yat zıbar. “Ben önce lafa bakarım laf mı diye sonra söyleyene bakarım “ADAM” mı diye” ama ben karşımda “ADAM” diye birini görmediğim için kafası bir dünya güzel cahil boşboş konuşan bir çocuk var

  30. Bu adamlar neden konsolun orta kısmında bulunması gereken tuşlu ekranları askı da bırakıyorlar güzel alüminyum bir çerçeve ile idrive benzeri bir kumanda şekli ile tasarlasalardı kim bunlara dava açacaktı (üretim maliyetleri göz önüne alınmadığında)

    1. Bunun kullanımı daha kolay dokunmatik ekran ve çözünürlüğü çok iyi bayilere gelince görmeye gitmeni tavsiye ederim.

  31. Güncel i30’un tasarımı bence daha şık duruyor. Ülkemin şu gereksiz arabaları birbirine benzetme hastalığı yok mu beni deli ediyor. Yorum yapmak için herkes birşeyler saçmalayıp duruyor. Bazıları çok boş konuşuyor. Adamların dizaynını Alman mühendisler yapıyor. Doğal olarak araç Avrupa’daki çok satılan diğer modellere benziyor. VW, Audi, Volvo gibi markaların kompakt modellerini anımsatıyor. Biz ne kadar konuşsak boş adamlar zaten arabayı bize yapmıyor. Hyundai’yi sevsenizde sevmesenizde başarısını tüm dünya kabul etmiş bir bizim halkımız kabul etmiyor. Artık onlara her ne oluyorsa sadece boşboş saçmalıyorlar

    1. Bizim millet almana bayılır. Alman da aynı kasayı defalarca makyajlayıp yeni kasa diye yuttur. VW her model aynı tasarım bide VW’nin bıraktığı tasarımları gruptaki diğer markalar alıyor (Audi, Seat, Skoda) gibi. Ne taklidi arkadaşlar arabayı çizen Hyundai tasarım şefi Peter Schreyer. Biliyorsunuz eskiden VW/Audi de şef tasarımcıydı. Bence güzel olmuş. Ayrıca bence ülkemize 5 kuruş yatırım yapmayan, yıllardır aynı tasarıma sahip alman arabalarını eleştirmeniz daha uygun olur

      1. Bizim insanımız bir garip. Yeni çıkan hiçbir şeyi beğenmez, sahip olmadan, kullanmadan, denemeden kafasında yaşar, değerlendirir ama buraya yazıyorum, bu arabanın fiyatı biraz rekabetçi olsun, Türkiye de peynir ekmek gibi satar. Satsın da zaten. Ülkeme yatırım yapmış, kendisini sürekli geliştirmeye çalışan, sosyal sorumluklarını yerine getiren bir firma. Ayrıca Şu an dünyada birbirinden esinlenmeden üretilen hangi ürün var kaldı?

        1. Ben beğendim güzel diğer modellere benzetenlere tavsiyem var onlarda diğer c sınıfı araçlara benziyor. Bırak olsun Avrupalı mühendisler tasarlıyor. önceki i30 üzerinden gitseler daha iyi olabilirdi sanırım ağırlık düşürememiş olabilirler

          1. G.Kore 90’lı yıllarda ekonomik açıdan Türkiye’den biraz gerideydi. Günümüzde Japonya ile yarışır hale geldiler. Gelelim Hyundai meselesine..adamlar vizyon değiştirdi.. hepsi bu. siz istesenizde istemesenizde sevsenizde sevmesenizde adamlar i serilerini üretmeye ve geliştirmeye devam edecekler. ne zaman biliyormusunuz ? VW Golften daha fazla i30 satana kadar… işte o zaman belki Hyundai de bir gerileme olur.. Hyundai.. dünyanın en büyük 4. otomobil üreticisi.. bence bir kez daha düşünün.. dünyayı kasıp kavuran iphonun neredeyse tamamı g.koreli firmaların eseri.. onları küçümsemeyin.. gerçekten çok güçlüler.. tahmin edecegınızden bile güçlüler.. Bir Hyundai sahibi değilim ama adamlar bomba gibi geliyor onu biliyorum

            1. Bak bu mesaj aslında sana gelmiş ama vatandaş beni sen sandı diye bana yazdı , bu arada yazdıklarını okudum gayet doğru tespitlerde bulunmuşsun arabanın ağırlığını düşürdüler ve bu arada sağlamlığını da arttırdılar sormak istediğin bişey varsa bu araba hakkında sorabilirsin bu arada mesajı aynen iletiyorum sana adaşım ” Burak sen ne ayaksın koçum. Bir öyle diyorsun bir böyle. Ne dediğin belli değil. Bir eleştiriyorsun i30’u başka haberlerin altındaki yorumlarda buraya geliyorsun adam i30’u eleştirdi diye saldırıyorsun. Hyundai i30 almayı bırak bence senin ehliyetin bile yok ergenin tekisin. Liselim Buraaam. Bir de kendine aynı ip’den Emre diye yaver yapmışsın. Ahbap çavuşlar şeklinde takılıyorsun. Yapma, etme. Komik duruma düşme. Git okulunu oku yorum yapacaksan da adam gibi yap. Tutarlı ol. Millete dalaşma. Alman Japon muhabbeti yapma.”

              1. Ben istediğimi yaparım sen benim hayatıma karışamazsın. Emre bey kim ben tanımam etmem. Bilip bilmeden cahil cahil konuşup durma. Ayrıca burada bir çocuk olan ve küçük duruma düşen biri varsa oda sensin. Git aynaya bakta kimin çocuk olduğunu daha iyi görürsün. Ben istediğim yorumu da yaparım Allah’tan başkada kimseye hesap vermem. “ADAM” olmayı da senden öğrenecek değiliz sen kimsin ki kendini ne sanıyorsun. Sen git önce kendin “ADAM” olmayı öğren

                1. Korkaklar gibi kod adının arkasına Burakcak arkadaş burada senden başka millete dalaşan var mı? Bak bakalım. Burak bey kim ben tanımam etmem. Saçma sapan boşboş konuşupta bir yerinizden uydurupta konuşmayın. Burakcakkk sen ne ayaksın kendini ne sanıyorsun. Sen gitte önce kendin “ADAM” ol. Millet “ADAM” olmayı senden öğrenecek değil

  32. Ama beğeni ve yorum ikilemi insanlara öfke duymana yahut gıcık olmana sebep değil ki.. Bizler, ben dahil, çok bilgili olduğumuzu insanlara sürekli faydalı olabilecek şeyler anlattığımız için bunca beğeni aldığımızı hiç iddia etmedik ki.. Bu insanların bir kaçı senin olduğun o eski sohbet zamanında yoktu, hatta o zamanlar grup diye bir şey de yoktu. Beğeni v.s gibi kriterler de yoktu. Ama sen o zamanlar da aynı şeyleri yapıp huzursuzluk çıkarmaya çalıştın. Bunun sebebini hiç bir zaman anlayamadım. Eğer bundan keyif alıyorsan bir şey diyemem sen bilirsin, ama ' birbirini yalamak ' deyiminde hataya düştüğünü anlamak istersen eğer normal bir hesap açıp aramıza katıl. Normal davran ve gör olan biteni. Eğer fikrin değişmezse yine sen bilirsin. Ama lütfen onun haricinde insanlardan sanki bir şeylerin hesabını soruyormuş gibi davranma.

  33. Layk atmadan geçmeyin beyler layk atın layk parayla satcam ya ben laykları boş geçmeyin laykları sıklaştıralım

  34. Eskiden olan ama artık aramızda bulunmayan üyeler var doğru, hatta bir kısmı hala var bu da doğru. smart'ın pkk sempatizanı olduğunu söylediği sohbet başlığını çok fazla kişi görmedi, hatta ben çok sık online olmama rağmen tüm yorumları kaçırdıktan sonra o başlığı görmüştüm. Eğer gerektiği kadar insan görebilseydi tepki gösterirdi. Onu da geçtim, sen ona tepki gösterdiysen ki gösterdiğini gördüm, kimse sana haksızsın demezdi ve tahminimce de demedi. Doğru yaptığın işte herkes arkanda olur, kim doğru bir şey yaparsa onun arkasında durulur.
    İbizafr konusuna gelince, dediğim gibi o mevzu benim yorumlarımdan patlak verdi ve büyüdü. Çünkü ibizafr, makyaklı golf başlığında benim ford konuşmuş olmamı art niyetli olarak algılamış, onun da öncesinde vw nefreti gibi bir başlıkta da benim ford yanlısı olduğumu düşünerek yorum yapmıştı. Ama sana daha önce de dediğim gibi ben onunla yine herkese açık bir başlıkta konuştum, benim yapmış olduğum yorumu yanlış anladığı için o kadar alevlenmişti. İnsanlar da beni yanlış anladığını gördükleri için ve vw'i savunduğunu sandıkları için tepki göstermişti. O mevzu gerçekten karışık.. Fakat onunla da anlaştık dediğim gibi. Burada bir çok insan vw seviyor, fakat diğer markaya gönül vermiş insanların küçük gösterilmesini sevmiyorlar hepsi bu. Mal üzerinden insanların ego tatmini veya karşısındaki kişinin tercihlerinin gömülmesini görmek istemiyorlar hepsi bu. Dediğim gibi gel, olan biteni tarafsız gözle görmeye çalış.

  35. Sivilcelerimden dolayı hiçbir zaman rahatsızlık duymadım. Boyum 1.81 problem mi var? Valla koyduğun posta cuk oturmuş ki hala konuşuyon :D:D.

  36. Bizim milletin şu araçları birbirine benzetme huyu yok mu beni deli ediyor. Hyundai-Kia baş tasarımcısı Peter Schreyer'dir. Schreyer Audi/VW'den gelmiştir. Yeni i30 da Almanya'da geliştirilmiştir ve doğal olarak aracın diğer modellere benzemesi de gayet normaldir

  37. Eski i30 a göre çok yavan olmuş kapıları.ızgaranın üst kısmı çok ileride. içi güzel. Motorlar güzel, turbo motorları biraz fazla yakıyor. Tek beğenmediğim ızgara ve kapılar…

  38. Onceki i30 un dış tasarimi kalsaymis keske ben cok begeniyordm , cok farkliydi, bu yeni i30 cok siradan ve digerleri gibi olmus, i30 imzasi kalmamis arabada .

  39. Orta konsolda ekran ben buradayım diye o kadar bağırıyor ki, Eren Tekin'in kullandığı donanım paketinde alırsan araba hiç güzel değil gibi geliyor.

    Bir bilgi vermek gerekirse eski nesil i30'da opsiyonel olarak alınan multimedya ekran Türkiye'de ürettiriliyordu. Ancak son i30'un orta multimedya ekranı fabrika çıkışlı, bu yüzden alt paket alıp ekran eklettiriyim gibi bir durum da olmayacak gibi gözüküyor.

    Bunun dışında sürüş dinamikleri ile konforunu genel olarak lansmana katılanlar beğendi. Bakalım fiyatlandırması nasıl olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu